Pääsivu / 8 vuodenaikaa / Kaukana Pohjoisessa – matka luontoon kuvin ja sävelin -kuvakonsertti

Kaukana Pohjoisessa – matka luontoon kuvin ja sävelin -kuvakonsertti

Vuoden 2014 uutuutena Camera Borealis -luontokuvatapahtumassa on luontovalokuvia ja elävää musiikkia yhdistävä kuvakonsertti, joka järjestetään yhteistyössä Kaamosjazz -tapahtuman kanssa.

Milloin
lauantai 22. Marraskuuta 2014, 17.30
loppuu
lauantai 22. Marraskuuta 2014, 19.30
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Kaksi Inarin perinteikästä tapahtumaa Camera Borealis ja Kaamosjazz järjestävät yhteistyössä musiikkia ja luontokuvia yhdistelevät kuvakonsertin Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa marraskuussa.  ”Kaukana Pohjoisessa – Matka luontoon kuvin ja sävelin” –kuvakonsertissa koetaan luontokuvaaja Martti Rikkosen kuvaesitys saamelaisartisti Niillas Holmberg Kvarteahttan elävän musiikin säestyksellä. Tilaisuuden alussa kuullaan makupaloja Grönlannista tulevan inuiittimuusikko Simon Lyngen ohjelmistosta.

Niillas Holmberg on Utsjoelta kotoisin oleva saamelainen runoilija, muusikko ja näyttelijä. Kokoonpanossa hänellä on mukana multi-instrumentalistit Roope Mäenpää, Linda Fredriksson ja Teho Majamäki. Kuvakonsertissa kuullaan arktista folkmusiikkia pohjoissaamen kielellä. Niillas Holmberg Kvarteahttan musiikissa soivat Saamen luonnon kauneus ja karuus, saamelainen elämänfilosofia ja uskomukset sekä ihmetys länsimaalaisen ihmisen loppumattomasta omistamisen tarpeesta.

Martti Rikkonen on Inariin juurtunut ansioitunut luontovalokuvaaja ja luontoasiantuntija. Luontokuvaus oli aluksi nuoren pojan harrastus, josta kehittyi vuosien varrella ammatti. Tänä päivänä Rikkonen on arvostettu luontokuvauksen mestari, joka on niittänyt mainetta muun muassa Vuoden luontokuva -kilpailussa, jonka hän on voittanut kahdesti. Rikkonen on toiminut Camera Borealis –tapahtuman taiteellisen johtajana koko sen historian ajan. Kuvakonsertissa nähdään upeita pohjoisia luontokuvia hänen monipuolisen uransa varrelta.

Kuvakonsertti järjestetään lauantaina 22.11.2014 kello 17.30 alkaen saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa Inarissa. Ennakkolipunmyynti on alkanut Siidassa, Sajoksessa ja www. lipputoimisto.fi-palvelussa, sekä Metsähallituksen Ivalon ja Saariselän asiakaspalvelupisteissä. Lippujen hinnat ovat 25 € ennakkoon ja 30 € ovelta. Tapahtumaan järjestään kuljetus Saariselältä ja Ivalosta. Paikkansa varmistaakseen liput kuljetukseen kannattaa ostaa etukäteen Saariselän palvelupiste Kiehisestä tai Metsähallituksen Ivalon palvelupisteestä. Kuljetuksen hinta on 10 €.

Kaukana Pohjoisessa - matka luontoon kuvin ja sävelin -kuvakonserttia seurataan myös livestreamina Suomen luontokeskus Haltiassa, Espoossa. Luontokeskus Haltian tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Kuvakonsertin jälkeen ilta jatkuu Hotelli Inarin Kultahovissa, jossa vietetään Camera Borealis & Greenland Eyes Jam Sessiota. Illan tapahtumassa kuullaan Simon Lyngen soolokonsertti. Lynge on synnyinmaansa Grönlannin supertähti, jonka tuo Inariin Greenland Eyes -filmifestivaalit. Jam Sessioon on vapaapääsy.

Camera Borelis -tapahtuman järjestää Metsähallituksen Ylä-Lapin luontokeskus Siida. Kaamosjazz-tapahtumasta vastaa Inari-Saariselkä Matkailu Oy.

Tilauslinkki: http://siida.fi/sisalto/8-vuodenaikaa/kaukana-pohjoisessa-2013-matka-luontoon-kuvin-ja-svelin-kuvakonsertti/icalendar_export_event

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG