Pääsivu / 8 vuodenaikaa / Luontoilta: Pakkasvaellus

Luontoilta: Pakkasvaellus

UKK-puiston perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 30 vuotta ja sen kunniaksi Itä-Kairan prinsessa Sirkka Ikonen kertoo pakkasvaelluksestaan rakastamassaan kairassa. Tammikuussa 2012 Prinsessan kanssa samaan aikaan Itä-Kairaa kierteli myös kaksi miestä, joilla oli mukanaan kamera. Seppo Maikkola ja Jussi Laukkala tallensivat kamerallaan tammikuista Itä-Kairaa. Luontoillassa tunnelmia Itä-Kairan pakkasista välittävät Sirkka Ikonen ja Seppo Maikkola.

Milloin
maanantai 29. Huhtikuuta 2013, 18.00
Yhteyshenkilön nimi Luontokeskus Siida
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Yhteyshenkilön puhelinnumero 0205 64 7740
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Vuosia sitten kiiminkiläinen Sirkka Ikonen ihasteli kulkiessaan ruskan punaiseksi värjäämää varvikkoa Itä-Kairassa. Aivan kuin punainen matto olisi levitetty häntä varten kuin prinsessalle. "Ihmettelin, että minua vartenko tuo punainen matto on levitetty", hän kertoo. Itä-Kairan prinsessan allekirjoitus on elänyt autiotupien vieraskirjoissa jo 40-vuotta ja elää yhä.

Itä-Kairan prinsessa on eläkkeellä oleva terveydenhoitaja ja suuren lapsikatraan onnellinen isoäiti, joka kulkee kairassa mieluiten yksin - niin kuin on aina tehnyt. Syy erämaan syliin heittäytymiselle on ollut koko 50-vuotisen vaellustaipaleen ajan se, että sinne mennessä maailman murheet saattavat painaa hartioita, mutta tullessa ne ovat jo jääneet taakse.

Sirkka Ikonen kirjoittaa ja kuvaa erämaan tapahtumia taitavasti ja kauniisti - hänen runollinen kerrontansa on harrasta, ja sitä on pakko pysähtyä kuuntelemaan. Luontoillassa Itä-Kairaan päästään kurkistamaan sekä Ikosen taronoiden että Maikkolan ja Laukkalan upeiden kuvien kautta.

Tapahtuman järjestää Luontokeskus Siida.

Liput: aikuiset 6€ , lapset 7–17v 3€, lapset alle 7v ilmaiseksi

 

Tilauslinkki: http://siida.fi/sisalto/8-vuodenaikaa/luontoilta-pakkasvaellus/icalendar_export_event

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG