Pääsivu / Lapsille ja opiskelijoille

Lapsille ja opiskelijoille

Page Lapsille ja opiskelijoille
Pohjoinen Lappi on mainio opintomatkakohde - yhdellä kertaa voi tutustua sekä saamelaiskulttuuriin että arktiseen luontoon. Siida johdattelee koululais- ja opiskelijaryhmät elämyksellisen tiedon ja oivallusten lähteille.
Page Museopedagogiikka
Siidan museopedagoginen ohjelma pohjautuu saamelaiseen kasvatusajatteluun ja kertomaperinteeseen. Kertomaperinteellä on tärkeä rooli perinteistiedon siirtämisessä sukupolvelta toiselle. Tietoa ja osaamista on siirretty myös tekemisen kautta. Saamelaismuseon opastus- ja opetustuotteet on rakennettu tälle perustalle.
Page Kulttuuritulkin palvelut
Saamelaismuseon kulttuuritulkki auttaa tarvittaessa laatimaan näyttelyvierailulle yksilöllisen ohjelmasisällön.
Page Museopedagogiset tuotteet
Saamelaiskulttuuri kiinnostaa sekä nykypävän saamelaista nuorisoa että muutoin kulttuurista kiinnostuneita. Saamelaismuseon tehtävä on välittää oikeaa tietoa saamelaiskulttuurista. Museopedagogiset ja opastuspalvelut ovat tärkeä kanava tiedonvälitykselle.
Page Koululaistehtävät
Siidan perusnäyttelyiden tehtävämateriaali on jaettu teemoittain osa-kokonaisuuksiksi. Esittely ja johdanto-osuuteen on hyvä tutustua jo ennen vierailua. Viisi eri teemaa - vuoden kierto, eliöiden sopeutuminen pohjoiseen, lumi, metsä ja lisääntyminen - kattaa hyvin Siidan perusnäyttelyiden keskeisimmän sisällön. Miellekartat ovat erityisesti opettajien työkaluja, joista voi muokata tehtäviä esimerkiksi ryhmätöihin.
File Esittely ja johdanto
 
File Vuoden kierto
 
File Eliöiden sopeutuminen pohjoiseen
 
File Lumi
 
File Metsä
 
File Lisääntyminen
 
File Miellekartat
 
Folder Vuodenajan teema
 
File Ohjaajan_opas_Kentanpaahan.pdf
 
Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG