Pääsivu / medialle / Siidan arkkitehtuuri

Siidan arkkitehtuuri

Siida edustaa museorakennuksena nykyaikaista käyttötarkoitukseensa rakennettua uudisrakennusta, jonka arkkitehtoninen ilme on funktionaalinen. Ulkoasu hakee väreissään ja muodoissaan viitteellistä yhteyttä esittelemäänsä substanssiin.

Siida-rakennuksen ulkohahmo on sekä vaaka- että pystysuunnassa jäsennetty siten, että se sopeutuu pienipiirteiseen maisemaansa. Kaarevat kattomuodot myötäilevät lähiympäristön maisemamuotoja ja sisätiloihin ne luovat vaihtelevia tilavaikutelmia. Ulkonevat, kaarevat räystäät madaltavat osaltaan korkeusvaikutelmaa ja antavat rakennukselle sen ominaisluonteen. Rakennuksen keskilinjaan on koko pituudelta sijoitettu kattoikkuna, joka tuo valoa ja avaruutta rakennuksen keskiosiin. Rakennuksen runko on teräsbetonia ja terästä ja ulkopinnat pääasiassa puuta.

Siidan sisällä perusnäyttelytilat ovat yönsinisiä, muut tilat valkoisia. Tilojen vaaleuden kontrastina on käytetty mahonginväriseksi petsattua puuta. Yleisissä tiloissa lattiat ovat terrakotan värisellä pigmentillä läpivärjättyä, hiottua betonia. Levymuoteilla valettu teräsbetoninen välipohjan alapinta on jätetty näkyviin.

Kahvilan valaisimia ja teknisiä kalusteita lukuun ottamatta kaikki perusvalaisimet on suunniteltu erityisesti tätä rakennusta varten. Pääkerroksessa epäsuora yleisvalaistus käyttää hyväkseen kaarevia kattomuotoja heijastuspintoina.

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG