Pääsivu / Näyttelyt

Siidan näyttelyt

Siidan näyttelyt kertovat saamelaisten historiasta ja kulttuurista sekä pohjoisimman Lapin luonnosta. Korkealaatuisia perusnäyttelyitä täydentävät lukuisat, mielenkiintoiset vaihtuvat näyttelyt. Siidan näyttelytarjonnasta vastaavat yhteistyössä Saamelaismuseo ja Metsähallitus.

Perusnäyttelyt

Saamelainen kulttuuri ja luonto liittyvät erottamattomasti toisiinsa - ne esitellään Siidassa yhtenä näyttelykokonaisuutena. Näyttelyt tarjoavat paitsi runsaasti tieteellistä tietoa myös visuaalisia elämyksiä. Upeat valokuvat, aidot esineet ja rikas äänimaailma luovat näyttelyvierailusta moniaistisen kokemuksen.
Lue lisää Siidan perusnäyttelyistä.

Johdantonäyttely

Johdantonäyttely esittelee pohjoisen luonnon ja kulttuurin kehityksen aikajanalla, johon maailmanhistoria nivoutuu. Lisäksi näyttely esittelee arktisen alueen alkuperäiskansat ja Pohjois-Euraasian poronhoitajakansat sekä saamen kielten eriytymisvaiheet. Johdantonäyttelyn esineistö liittyy alueen arkeologiseen historiaan.

Päänäyttely

Siidan päänäyttelyssä ovat sisäkkäin Pohjois-Lapin luontoa ja saamelaiskulttuuria esittelevät osat. Näyttelyn teemana ovat selviytymisstrategiat pohjoisissa ääriolosuhteissa ja vuodenaikojen vaihtelussa. Kulttuuriosa antaa käsityksen siitä, mistä saamelainen etnisyys ja nykyinen identiteetti ovat rakentuneet. Luonto-osa kuvaa vuodenkiertoa ilmiöineen Pohjois-Lapissa.

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG