Pääsivu / Näyttelyt / Vanhat näyttelyt / Jäämeren ääreltä -valokuvanäyttely

Jäämeren ääreltä -valokuvanäyttely

Valokuvanäyttely esittelee maan ja meren elämää Norjan Varanginvuonon ja Syltefjordin rannoilta. Näyttely on myös kunnianosoitus diafilmille ja järjestelmäkameroille. Ivalolainen biologian opettaja Esko Sirjola on retkeillyt Ruijassa 1970-luvun alusta alkaen. Luontokuvaus on ollut Sirjolalle rakas harrastus, mutta tukenut myös hänen opetustyötään. Näyttelyn järjestäjä: Metsähallituksen luontokeskus

Milloin
03.06.2010
loppuu
26.09.2010
Yhteyshenkilön nimi Riina Tervo
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Yhteyshenkilön puhelinnumero 0205 64 7748
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Jäämeren ranta, toinen maailma, on noin kolmen tunnin ajomatkan päässä Inarin Siidasta. Esko Sirjola on Jäämeren pauloissa, ja hän on retkeillyt Ruijan rannalla maisemia ja erityislaatuista eliölajistoa kuvaten. Omien sanojensa mukaan hänestä tulee toinen ihminen meren rannalla - hengitys vapautuu. Jäämeren rannan avaruus ja henkeäsalpaava kauneus välittyvät Sirjolan vaikuttavista ja tunnelmallisista valokuvista. Jäämeren ääreltä -valokuvanäyttely avautuu Siidassa pe 4.6.2010.

Mitä Jäämerestä tulee itse kullekin mieleen? Turska ja kalastusalukset, lintuvuoret, vuonot… Jäämeren ääreltä -näyttely jäsentyy maisemien ja Jäämeren rannikon eliölajiston ympärille. Valokuvaaja-biologi jäsentää meren ja rannikon paitsi ekosysteemien ja lajien vuorovaikutukseksi mutta myös syy- ja seuraussuhteiksi. Tätä ajatuksen juoksua on näyttelyssä helppo seurata ja tulla imaistuksi Jäämeren ihmeellisen luonnon saloihin. Luonnontuntemuksen ja lajitietämyksen lisääminen ovat Jäämeren ääreltä -näyttelyn perusarvoja yhdessä valokuvaelämyksen kanssa.

Näyttely on myös kunnianosoitus perinteiselle järjestelmäkameralle ja diafilmille: se 30 vuotta vanha järjestelmäkamera toimii vieläkin, ja kuvaaminen diafilmille jatkuu. Aika kultaa muistot, ja aika tekee saman filmille otetuille valokuville. Aika on patinoinut hellällä kädellä kuvien värimaailmaa loihtien niihin nostalgisia sävyjä. Kuvat ovat retusoimattomia, aitoja tallennuksia luonnosta ja sen yksityiskohdista.

Esko Sirjola on eläkkeellä oleva biologian opettaja. Hänen valokuvauksessaan on ollut selkeä opetusmotiivi: hänen kuviensa avulla moni Ivalon yläasteen ja lukion käynyt oppilas on opetellut meren ja rannikon lajistoa. Sirjola on työuransa lisäksi edistänyt luonnonsuojelua Inarin kunnassa olemalla aktiivijäsen Inarin luonnonystävät ry:ssä, Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistyksessä.

Jäämeren ääreltä –valokuvanäyttelyn järjestää Luontokeskus Siida. Näyttely on esillä Siidassa 4.6.–26.9.2010. Kesäkaudella 1.6.–19.9. Siida on avoinna joka päivä klo 9–20. Talvikaudella 20.9. alkaen Siida on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10-17, maanantaisin talo on suljettu.

Lisätietoja:
Erikoissuunnittelija Riina Tervo, Luontokeskus Siida, puh. 0205 64 7748, sähköp. riina.tervo(at)metsa.fi

Tilauslinkki: http://siida.fi/sisalto/nayttelyt/vanhat-nyttelyt/jaameren-aarelta/icalendar_export_event
Tehdyt toimenpiteet
Sisältö
 

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG