Pääsivu / Näyttelyt / Vanhat näyttelyt / "Lintu – pysy hetki siinä"

"Lintu – pysy hetki siinä"

Kati Laitisen ja Korinna Korsström-Maggan taidenäyttelyssä lintuaihetta lähestytään ennakkoluulottomasti ja rohkeasti useiden materiaalien ja tekniikoiden kautta. ”Lintu – pysy hetki siinä” -näyttely äänineen, valoineen, veistoksineen ja maalauksineen tuo linnut lähelle katsojaa ja herättää ajatuksia siivekkäiden elämästä. Lintuaiheen kautta taiteilijat välittävät katsojalle luonnon läheisyyden, mutta myös ajatuksia ihmisyydestä ja elämästä. Tämän lisäksi näyttely edustaa kuvataiteen runsasta tekniikkaa ja taitoa.

Milloin
14.10.2010
loppuu
23.01.2011
Yhteyshenkilön nimi Pasi Nivasalo
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Yhteyshenkilön puhelinnumero 0205 64 7749
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Katin ja Korinnan tavoitteena on tuoda taide lähelle yleisöä. Taide kuvitellaan monesti paljon vaikeammaksi, mitä se todellisuudessa on. Itse asiassa taide voidaan nähdä kuvakielenä, jota kaikki ymmärtävät - huolimatta kieli-, kulttuuri- tai paikalliseroista. Inarin kunnan koululaiset ovat tervetulleita osallistumaan taide- ja ympäristötyöpajoihin, joita järjestetään näyttelyn yhteydessä. Myös Inarin kansalaisopiston taidekurssien kautta on mahdollista tutustua näyttelyyn taiteilijoiden opastuksella.

Lintu, pysy hetki siinä –näyttelyn tekeminen liittyy Katin ja Korinnan elämään Lapin luonnossa. Yhteistä taiteilijoille on ollut muutto Lappiin, josta tuli heidän kotinsa 1990-luvun alussa. Kati on lähtöisin Kerimäeltä ja Korinnan juuret juontavat Korppooseen. Luonto on heille tärkeä ja rakas: se on itsestään selvä osa heidän elämäänsä ja näkyy myös heidän työssään niin taiteilijoina kuin opettajinakin Inarin kansalaisopistossa.

Kati Laitinen on ammatiltaan posliininmaalaja. Posliininmaalausta hän opetteli jo alle kymmenvuotiaana äitinsä opastuksella. Samoin syntyi myös vahva side luontoon perheen asuessa maatilalla sekä mökillä Punkaharjulla.  Myöhemmin posliininmaalaus muuttui elämäntavaksi ja monien ammattitaitoisten posliininmaalaajamestarien opastuksella Kati on saavuttanut oman linjansa. Katin töissä näkyvät erilaiset tekniikat sekä monipuolinen ja laaja taito. Posliininmaalausten ajatellaan usein olevan pieniä ja pikkutarkkoja, mutta Kati osoittaa näyttelyvieraalle uusia tapoja lähestyä kuvataidetta posliininmaalauksen kautta.

Korinna Korsström-Magga kouluttautui Helsingin Vapaassa Taidekoulussa kuvataiteilijaksi. Taide ammattina on ollut tavoite, joka syntyi jo lapsesta. Taide on perheessä aina ollut läsnä ja kannustanut uskomaan sen tärkeyteen. Korinna valmistui taideopettajaksi Lapin yliopistosta vuonna 2008. Kuvataideopinnot ovat tuoneet Korinnan taiteeseen uusia tekniikoita ja ulottuvuuksia. Luonnonmateriaalit viehättävät ja teosten suunnittelu ja rakentaminen on suurta seikkailua. Installaatioiden rinnalla Korinna edelleen maalaa ja piirtää. Taide syntyy siitä materiaalista, joka on sille ajatukselle ja aiheelle sopiva.

”Lintu – pysy hetki siinä” –näyttely on esillä Siidassa 15.10.2010 – 23.1.2011. Näyttelyn järjestää Metsähallituksen Luontokeskus.

Lisätietoja:
- Korinna Korsström-Magga, puh. 040 574 9875, sähköp. korinna.km(at)gmail.com
- Kati Laitinen, puh. 050 441 1304, sähköp. katilaitiska(at)gmail.com
- erikoissuunnittelija Pasi Nivasalo, Luontokeskus Siida, puh. 0205 64 7748, sähköp. pasi.nivasalo(at)metsa.fi

Tilauslinkki: http://siida.fi/sisalto/nayttelyt/vanhat-nyttelyt/lintu-2013-pysy-hetki-siina/icalendar_export_event
Tehdyt toimenpiteet
Sisältö
 

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG