Pääsivu / Näyttelyt / Vanhat näyttelyt / Löytöretki Vihreälle vyöhykkeelle

Löytöretki Vihreälle vyöhykkeelle

Tule löytöretkelle ihastelemaan Norjan rikkaita lintuvesiä sekä tutustumaan Venäjän vahvaan luonnontutkimus- ja luontokasvatusperinteeseen ja Suomen helposti saavutettaviin retkeilykohteisiin - unohtamatta saamelaista kulttuuriperintöä ja mineraalien välkettä.

Milloin
26.09.2014
Joka viikko 25.01.2015 asti
Yhteyshenkilön nimi Luontokeskus Siida/Pasi Nivasalo
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Yhteyshenkilön puhelinnumero 0205 64 7749
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Löytöretki Vihreälle vyöhykkeelle -näyttely kertoo Fennoskandian vihreästä vyöhykkeestä, eli luonnonsuojelualueiden helminauhasta Norjan, Venäjän ja Suomen valtionrajojen läheisyydessä. Raja-alue kiehtoo monipuolisuudellaan: alueen luonto, kulttuuri ja geologia vievät näyttelyssä mielenkiintoiselle löytöretkelle Fennoskandian kohteisiin.

Näyttelyssä tutustutaan Norjan rikkaisiin lintuvesiin, venäläiseen luonnontutkimus- ja luontokasvatusperinteeseen sekä Suomen mahtaviin retkeilykohteisiin – unohtamatta saamelaista kulttuuriperintöä sekä mineraalien välkettä. Näyttelyn upeat valokuvat ja piirrokset loihtivat esiin vuodenaikojen vaihtelun sekä alueen eläimistön ja maisemien kirjon. Taustalla soi Pohjolan luonnonääniä ja Euroopan ainoan alkuperäiskansan, saamelaisten, musiikkia.

Norja, Venäjä ja Suomi ovat tehneet yhteistyötä luonnonsuojelun saralla jo 1990-luvulta lähtien. Yhteistyö on ollut tiivistä, ja sen osana on Metsähallituksen luontopalveluiden vetämä hanke ABCGheritage – Arctic Biological, Cultural and Geological heritage. Hankkeen tavoitteena on tiivistää yhteistyötä naapurimaiden välillä, unohtamatta tiedon välittämistä tuleville sukupolville. Hankkeessa mukana ovat Metsähallituksen luontopalveluiden lisäksi yhteistyökumppaneita Suomesta, Norjasta ja Venäjältä. Hanketta rahoittaa Euroopan unionin ENPI Kolarctic -naapuruusohjelma.

Pienimuotoinen näyttely on esillä Ylä-Lapin luontokeskus Siidassa aina 25.1.2015 saakka.

Lisätietoja: Riina Tervo, ABCGheritage projektipäällikkö, riina.tervo(a)metsa.fi, 040 758 5472

Tilauslinkki: http://siida.fi/sisalto/nayttelyt/vanhat-nyttelyt/lytretki-vihrelle-vyhykkeelle/icalendar_export_event
Tehdyt toimenpiteet
Sisältö
 

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG