Pääsivu / Näyttelyt / Vanhat näyttelyt / Mustavalkoinen maailmani

Mustavalkoinen maailmani

EU:n pohjoisimman kameraseuran, Pohjois-Lapin kameraseuran, näyttely vie katsojat valon ja varjon rajapinnoille valokuvan mustavalkoiseen, mutta sävyisään maailmaan. Nähtävillä on Ylä-Lapissa asuvien, sekä täällä aikaa viettävien valokuvaharrastajien tallentamia otoksia upeasta pohjoisen luonnosta ja ihmisistä eri vuodenaikoina.

Milloin
06.02.2014
Joka viikko 08.06.2014 asti
Yhteyshenkilön nimi Luontokeskus Siida/Pasi Nivasalo
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Yhteyshenkilön puhelinnumero 0205 64 7749
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Pohjois-Lapin kameraseura on nimensä mukaisesti pohjoisessa Lapissa toimiva valokuvauksen harrastajien porukka. Kameraseura perustettiin vuonna 2011 kun joukko valokuvausta harrastavia Ylä-Lapin asukkaita päätti alkaa kokoontua säännöllisesti harrastuksensa parissa. Tällä hetkellä jäseniä on noin 90 ja kameraseuran toinen virallinen näyttely on esillä Metsähallituksen Ylä-Lapin luontokeskus Siidassa, Inarissa.

Mustavalkoinen maailmani -valokuvanäyttely on koottu kameraseuran jäsenten ottamista kuvista. Kuvia on 26, ja niitä on yhteensä 20 kuvaajalta. Näyttely on kameraseuran sisäisen kuvakilpailun satoa, teemana viime syksynä oli mustavalkoiset kuvat. Syksyn kilpailun myötä nousi ajatus näyttelystä, ja nyt kilpailussakin mukana olleita kuvia on esillä näyttelyssä.

Pohjois-Lappi on täynnä valokuvauksellisia kohteita ja aiheita: luonnon äärimmäisyydet, kuten yötön yö ja kaamos, mutta myös ainutlaatuinen luonto sekä perinteinen monikulttuurisuus tarjoavat lukemattomia aiheita tallennettaviksi ruuduille. Mustavalkoinen maailmani -näyttelyssä nähdään Pohjois-Lapin kameraseuran jäsenten otoksia luonnosta ja ihmisistä, mustavalkoisina, valolla ja varjolla leikitellen. 

Pohjois-Lapin kameraseura järjestää kilpailujen lisäksi jäsenilleen paljon muutakin toimintaa. Valokuvaukseen liittyviä kursseja järjestetään useita vuodessa, ja kursseja on eritasoisia. Lisäksi kameraseura järjestää kuvausretkiä, jossa teoriassa opittuja kuvaustaitoja voi laittaa käytäntöön ja oppia lisää. Kuvausreissut vievät yleensä luontoon, mikä kameraseuran toiminta-alueella, Pohjois-Lapissa onkin ainutlaatuinen kuvauskohde. Ulkoilmakuvauksen lisäksi seura on tehnyt uuden aluevaltauksen hankkimalla studiotilan Inarin kirkonkylältä. Jäsenien käyttöön on hankittu studiokuvaksessa tarvittavia välineitä, ja tiloja vuokrataan myös ulkopuolisille.

Mustavalkoinen maailmani -näyttelyn järjestää Metsähallituksen Ylä-Lapin luontokeskus Siida ja se on esillä kesäkuun alkuun saakka.

Lisätiedot:
Pasi Nivasalo, Luontokeskus Siida, pasi.nivasalo@metsa.fi

Tilauslinkki: http://siida.fi/sisalto/nayttelyt/vanhat-nyttelyt/mustavalkoinen-maailmani/icalendar_export_event
Tehdyt toimenpiteet
Sisältö
 

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG