Pääsivu / Näyttelyt / Vanhat näyttelyt / A Fighting spirit – Periksiantamaton voima

A Fighting spirit – Periksiantamaton voima

Kantaaottava ulkoilmanäyttely koostuu Suohpanterror-ryhmän tekemistä julisteista, jotka hyödyntävät pop-taiteen ja länsimaisen populaarikulttuurin kuvastoa. Suohpanterror on saamelaisista taiteilijoista koostuva taitelijaryhmä, joka on kotoisin Saamenmaalta.

Milloin
15.08.2015
Joka viikko 30.09.2015 asti
Yhteyshenkilön nimi Saamelaismuseo Siida
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Yhteyshenkilön puhelinnumero 0400 898 212
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Saamelaismuseo Siidan vaihtuva ulkonäyttely A Fighting Spirit - Periksiantamaton voima tuo esille saamelaista protestitaidetta. Taide on yksi keino olla kosketuksissa ja ottaa kantaa siihen, mitä ympärillä tapahtuu.

Suohpanterror on saamelaistaiteilijoista koostuva ryhmä, jonka jäsenet haluavat pysytellä anonyymeinä. Saamenmaalta kotoisin oleva ryhmä ottaa kantaa Saamenmaan ajankohtaisiin asioihin taiteen avulla. Saamelaismuseo Siidan kesänäyttely koostuu Suohpanterrorin tekemistä julisteista, joissa on hyödynnetty pop-taiteen ja länsimaisen populaarikulttuurin kuvastoa ja sanastoa.

Näyttelyn on tuottanut Márkomeannu –festivaali.

 

Bures sisko, bures veli!

Maa on äiti, maa on alku ja loppu. Maasta on kysymys ja maa on vastaus. Maasta meidät on tehty emmekä me, henkemme, kulttuurimme, kielemme elä ilman maata. Jos meillä ei ole maata, ei tulevilla sukupolvilla ole tulevaisuutta.

Meidän selviytyminen alkuperäiskansana velvoittaa jokaista. Suojelkaamme maita, maa on elämä. Varjelkaamme vesiä, vesi on elämä. Hoitakaamme maata ja maa hoitaa meitä. Meidän täytyy tehdä töitä tulevaisuutemme eteen, koska jos emme me, niin kuka sitten. Meillä kaikilla on annettavaa, edesvastuu ja voima suojella, edistää, kunnioittaa ja varjella maata. Muuttakaamme asioita, koska me olemme muutos. Me emme anna periksi, valitsemme elää emmekä kuolla.”

Suohpanterror

Tilauslinkki: http://siida.fi/sisalto/nayttelyt/vanhat-nyttelyt/periksi-antamaton-voima-2013-suohpanterror/icalendar_export_event
Tehdyt toimenpiteet
Sisältö
 

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG