Pääsivu / Näyttelyt / Vanhat näyttelyt / Raittijärvi - Kaijukan kylä

Raittijärvi - Kaijukan kylä

Valokuvaaja Jyrki Kallio-Kosken upeat kuvat kertovat Raittijärven saamelaiskylän elämästä 40 vuoden ajalta. Yksi monista Raittijärven erikoisuuksista on sen sijainti ja saavutettavuus. Käsivarren erämaa-alueen sisällä sijaitsevaan kylään johtaa noin 40 km pitkä polkutie. Ihmisen ja luonnon välinen vuoropuhelu on vahvasti läsnä Kallio-Kosken kuvissa.

Milloin
16.10.2016
Joka viikko 12.03.2017 asti
Yhteyshenkilön nimi Marjo-Riitta Rantamäki
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Yhteyshenkilön puhelinnumero 040 571 5670
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Valokuvaaja Jyrki Kallio-Kosken upeat kuvat kertovat Raittijärven saamelaiskylän elämästä 40 vuoden ajalta. Jo koululaisena Kallio-Koski kiinnostui luonnossa kulkemisesta ja sen taltioimisesta valokuvaamalla. 1960-luvun lopulla alkaneet kalastus- ja vaellusreissut Lappiin herättivät kiinnostuksen myös ihmisen ja luonnon välisen vuoropuhelun taltioimiseen. Raittijärven saamelaiskylä on houkutellut vuodesta toiseen Kallio-Koskea dokumentoimaan kylän arkea, ihmisiä ja poronhoitoyhteisön elämäntavan siirtymistä sukupolvelta toiselle.

Yksi Raittijärven kylän erikoisuuksista on sen sijainti. Kylä sijaitsee Enontekiön kunnan pohjoisimmassa osassa, Yliperällä, Käsivarren erämaa-alueen sisällä. Kylään johtaa noin 40 kilometrin pituinen polkutie, jota pitkin nykyisin kuljetaan talvella moottorikelkalla ja kesäaikaan mönkijällä. Aiemmin kylään pääsi vain hiihtäen tai kävellen. Raittijärveläisten elämän perustana on poro ja poronhoito. Kylässä on kymmenkunta taloa, joissa asutaan poronhoidon vuotuiskierron mukaan. Kylä ei kuitenkaan ole koskaan autio, vaan aina jossakin talossa ollaan paikalla.

Näyttely on kunnianosoitus kylän ihmisiä ja tätä elämäntapaa kohtaan. Jyrki Kallio-Koski

Tilauslinkki: http://siida.fi/sisalto/nayttelyt/vanhat-nyttelyt/raittijrvi-kaijukan-kyl/icalendar_export_event
Tehdyt toimenpiteet
Sisältö
 

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG