Pääsivu / Näyttelyt / Vanhat näyttelyt / Árbi – Perintö

Árbi – Perintö

Kuusi ruotsinsaamelaista duodji-perinteeseen kasvanutta käsityöläistä esittelee uniikkeja käsitöitään Árbi-näyttelyssä. He ovat saaneet oppinsa taitavimmilta saamelaiskäsityön tekijöiltä.

Milloin
30.10.2015
Joka viikko 24.01.2016 asti
Yhteyshenkilön nimi Anni Guttorm
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Yhteyshenkilön puhelinnumero 0400 891 860
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Heidän esivanhempiensa perinteet ja alueet ovat näkyvät heidän käsitöidensä malleissa.

Näyttelyssä he haluavat tuoda esiin sekä perinteisiä että moderneja käsitöitä. Tällä tavalla he kunnioittavat esivanhempiaan ja näyttävät, että perinteistä käsityötä voi soveltaa nykyaikaan sopivaksi.

”Luonnosta saamme kaikki materiaalit ja niitä olemmekin oppineet löytämään sekä käyttämään ja olemme nöyrästi kiitollisia niistä. Materiaali määrittää muodon, ja se myös määrää mikä ja millainen käsityö siitä syntyy. Sen tulee olla kevyt, käytännöllinen ja silmään sopiva. Osa käsitöistä on tehty juuri samalla tavalla kuin sukupolvet ennen meitä ovat tehneet ja osa töistä taas on täysin uudistettu ja sovellettu nykyajan tarpeisiin. Meidän esivanhempamme ovat jutanneet raidossa ja asuneet kodissa, ja sitä varten he suunnittelivat käsitöitä, jotka olivat käytännöllisiä, kevyitä ja kauniita. Me kuljemme näyttelyn kanssa ympäri Saamenmaata ja tällä tavalla seuraamme tuota perinnettä.”

Árbi- näyttelyn ovat tuottaneet käsityöntekijät Mattias Harr, Hanna Råman, Fredrik Prost, Johanna Njaita, Per-Stefan Idivuoma ja Nils-Johan Labba

Tilauslinkki: http://siida.fi/sisalto/nayttelyt/vanhat-nyttelyt/rbi-2013-perint/icalendar_export_event
Tehdyt toimenpiteet
Sisältö
 

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG