Pääsivu / Näyttelyt / Vanhat näyttelyt / Saamelaisnuorten taidetapahtuma tutuksi!

Saamelaisnuorten taidetapahtuma tutuksi!

Saamelaisnuorten taidetapahtuma on ollut nuorten esiintymisareena jo neljän vuosikymmenen ajan. Tapahtuma vahvistaa nuorten kulttuuri- ja taideharrastuksia ja saamen kielten käyttöä, yhteenkuuluvuutta ja saamelaista identiteettiä. Näyttely tuo kuvin, filmein ja nuorten teosten kautta näkyväksi taidetapahtuman laajan merkityksen osana elävää saamelaiskulttuuria.

Milloin
06.02.2015
Joka päivä 10.05.2015 asti
Yhteyshenkilön nimi Marjo-Riitta Rantamäki
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Yhteyshenkilön puhelinnumero 040 571 5670
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Taidetapahtuma on iloinen ja värikäs tapahtuma, johon kouluissa valmistaudutaan koko vuoden ajan. Opettajat tukevat tapahtumaa ja toimivat ahkerasti nuorten ohjaajina. Tapahtuma suo nuorille tilaisuuden kehittää taitojaan, näyttää niitä myös muille ja saada esityksistä innostavaa palautetta raadilta sekä isolta joukolta paikallisia ja muualta tulleita vieraita. Taidetapahtumaan kutsutaan kaikki saamelaislapset ja -nuoret sekä saamen kielen tai saamenkielisessä opetuksessa olevat lapset ja nuoret.

Saamelaisnuorten taidetapahtumia on järjestetty 1970-luvun puolivälistä saakka. Saamelaisnuorten taidetapahtuma kuului aluksi valtakunnalliseen Nuorison taidetapahtumien ketjuun yhtenä aluetapahtumista. Nykyisin se on Nuori Kulttuuri–verkoston aluetapahtumiin verrattavana katselmus, jossa valitaan edustajat kevään päätapahtumaan tai määrävuosin järjestettävään Koulun suurjuhlaan.

Pääteema määräytyy valtakunnallisen tapahtuman tanssi-, musiikki- tai teatteriteeman mukaisesti, jonka lisäksi ohjelmassa on jokin erityisesti saamelaiskulttuuriin liittyvä teema. Taidetapahtuman tarkoitus ei kuitenkaan ole vain perinteiden vaaliminen, vaan muut taidelajit ovat vaihtelevasti mukana. Teemoina ovat olleet mm. kuvataide, runokilpailu, bändisoitto, sarjakuva, lyhytelokuvat, roolipuvut, saamenpuku- ja käsityönäytökset, joiku- ja musiikkityöpajat.

Saamelaisnuorten taidetapahtuman pääjärjestäjänä on saamelaiskäräjien koulutus- ja oppimateriaalilautakunta, ja järjestelyjä koordinoi koulutus- ja oppimateriaalitoimisto. Järjestelyihin osallistuvat myös saamelaisten kotiseutualueen kunnat. Taidetapahtuma kuuluu koulujen vuosittaiseen työohjelmaan ja tapahtumat järjestetään kouluviikon aikana. Tapahtumaa sekä valtakunnallisiin tapahtumiin osallistumista rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Tilauslinkki: http://siida.fi/sisalto/nayttelyt/vanhat-nyttelyt/saamelaisnuorten-taidetapahtuma-tutuksi/icalendar_export_event
Tehdyt toimenpiteet
Sisältö
 

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG