Pääsivu / Näyttelyt / Vanhat näyttelyt / Selviytyjät – Lumen ja jään linnut

Selviytyjät – Lumen ja jään linnut

Pohjoisen talvi on ankara, mutta monet lintulajit selviytyvät karuissa oloissa. Ne joutuvat vastaamaan niin ilmaston kuin ihmisenkin aiheuttamiin haasteisiin, kukin omilla keinoillaan. Lukuisia kansainvälisiä palkintoja saanut arvostettu lintukuvaaja Markus Varesvuo on tallentanut kamerallaan näiden lintujen elämää ainutlaatuisella tavalla. Kuvissa on koskettavia luontonäkymiä, draamaa ja yksityiskohtia, joita silmä ei ehdi tavallisesti havaita.

Milloin
26.05.2011
loppuu
25.09.2011
Yhteyshenkilön nimi Pasi Nivasalo, Luontokeskus Siida
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Yhteyshenkilön puhelinnumero 0205 64 7749
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

”Talvi on kaunista aikaa – lumi luo hienoja valaistusolosuhteita ja tarjoaa valokuvaajalle paljon mielenkiintoisia kuvausmahdollisuuksia erilaisten elementtien muodossa”, kertoo Varesvuo ja jatkaa ”Lumisade, jää, kuura, kinokset, luomen muovaamat muodot ja erilaiset pinnat tarjoavat kauniita ja paljonpuhuvia keinoja korostaa lintujen arkisia puuhia ja dramaattisia hetkiä.”

Talvella valo voi olla erityisen tasaista sen heijastuessa lumen peittämästä maasta takaisin ilmaan, jolloin valo osuu lintuun parhaimmillaan sekä ylhäältä että alhaalta, eikä kuvaan synny vahvoja valon ja varjon eroja kirkkaimmallakaan kelillä. Lumen ansiosta maastossa on sen verran valoa, että pimeimpäänkin aikaan aivan sydäntalvella voi saada aikaan hyviä lintukuvia.

Valokuvaajalle talvi on antoisaa aikaa; linnuille se on karu ja armoton selviytymistarina, jossa on kuitenkin paljon voittajia ja selviytyjiä – pohjoisen luontoon on karsiutunut selviytyjien parhaimmisto.

Markus Varesvuo on Suomen luontokuvaajien kärkeä, lintukuvauksen ammattilainen

Nuorena poikana aloitettu lintuharrastus on seurannut elämässä mukana muun elämän rinnalla kunnes siitä vuonna 2005 kehittyi ammatti. Jo pari vuotta aiemmin voitettu International Wildbird Photographer of the Year -palkinto nosti Markus Varesvuon kansainväliseen tietoisuuteen, jota vuosittain voitetut palkinnot eurooppalaisissa luontokuvakilpailuissa ovat vahvistaneet. Viimeisin on Linnut-sarjan pääpalkinto Euroopan toiseksi arvostetuimmassa luontokuvakilpailussa, jonka saksalainen Gesellschaft Deutscher Tierfotografen (GDT) -yhdistys järjestää vuosittain.

Lisätietoja:

Luontovalokuvaaja Markus Varesvuo, p. +358405033831,
e-mail: markus.varesvuo(at)lintukuva.fi, www.lintukuva.fi

Erikoissuunnittelija Pasi Nivasalo, Metsähallitus, p. 0205 64 7749,
e-mail: pasi.nivasalo(at)metsa.fi

 

Tilauslinkki: http://siida.fi/sisalto/nayttelyt/vanhat-nyttelyt/selviytyjt/icalendar_export_event
Tehdyt toimenpiteet
Sisältö
 

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG