Pääsivu / Näyttelyt / Vanhat näyttelyt / Veden kuvia – Inarinsaamelainen sielunmaisema valokuvassa

Veden kuvia – Inarinsaamelainen sielunmaisema valokuvassa

Jan-Eerik Paadarin valokuvanäyttely. Inarinsaamelainen sielunmaisema näyttäytyy tulkitsijalleen ennen kaikkea veden kautta: puroina, jokina ja järvinä. Tummasävyiset maisemakuvat henkivät vuodenaikojen dramatiikkaa. Suuria maisemia rytmittävät ympäristön pienipiirteiset yksityiskohdat.

Milloin
10.10.2014
Joka viikko 08.02.2015 asti
Yhteyshenkilön nimi Saamelaismuseo Siida
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Yhteyshenkilön puhelinnumero 0400 898 212
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Jan-Eerikin matka kuvaajana alkoi 2000 -luvun alussa ja vuosi vuodelta harrastus on vienyt häntä yhä enemmän mukanaan. Audiovisuaalisen alan opiskelu ja työt veivät hänet muutamaksi vuodeksi Etelä-Suomeen. Perheen kasvaessa oli luontevaa palata Inariin ja mahdollistaa myös omille lapsille läheinen luontosuhde ja kasvu elävässä saamelaiskulttuurissa.

Jan-Eerikin arvomaailma peilautuu vahvasti hänen kuvissaan. Hänellä on synnynnäinen lahja nähdä kohteensa kauneus ja tallentaa se katsojaansa puhuttelemaan. Tekninen taitavuus mahdollistaa tarinan kerronnan kuvien välityksellä, Jan-Eerik yllättää tuoreilla näkökulmillaan. Hänen tavastaan tallentaa elämää linssin läpi välittyy arvostus omia juuriaan ja edesmennyttä iso-setäänsä Lusman Mattia kohtaan.

Ihmisen ei tarvitse matkustaa kauaksi kotoaan kertoakseen tarinan, joka kuulijaa kiinnostaa.

Tätä Lusman Matin (Matti Paadar) viisautta myötäillen Jan-Eerik tallentaa elämää kuviinsa. Upeiden valokuvien lisäksi näyttelyssä on mahdollisuus kurkistaa kuvaajan arkeen ja tutustua Lusman Matin tarinoihin.

Tämä näyttely on kokonaisvaltainen, koskettava elämys!

Kuva: Jan-Eerik Paadar

veden kuvia banner

Tilauslinkki: http://siida.fi/sisalto/nayttelyt/vanhat-nyttelyt/veden-kuvia-2013-inarinsaamelainen-sielunmaisema-valokuvassa/icalendar_export_event
Tehdyt toimenpiteet
Sisältö
 

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG