Pääsivu / Tiedotteet / Camera Borealis -sunnuntaina Metsä lumoaa

Camera Borealis -sunnuntaina Metsä lumoaa

perjantai 10. Marraskuuta 2017, 16.29

Luontokuvatapahtuma Camera Borealista vietetään ensi viikonloppuna 17.-19.11.2017 Inarissa. Camera Borealiksen sunnuntaipäivän teemana on ”Lumoava metsä”. Lauantaina päivän teemana on ”Matkalla arktisissa maisemissa”.

Camera Borealis -sunnuntaina Metsä lumoaa

Pinkkiä metsää. Kuva: Terhi Tuovinen

Metsä on monelle tärkeä paikka - sen voi kokea monella tapaa ja metsästä voi löytää kerta toisensa jälkeen jotain uutta. Camera Boraliksessa kurkistetaan metsään neljän eri kulkijan silmin. Näin pääsemme heidän kauttaan kokemaan ainakin neljä erilaista näkökulmaa - ehkä useammankin, sillä jokainen kulkija voi nähdä ja kokea metsän useilla eri tavoilla.

Sunnuntaipäivän aluksi Olli Järvenkylä johdattaa katsojat 100 päivän mittaiselle vaellukselle Urho Kekkosen kansallispuistoon musiikilla höystetyllä kuvaesityksellään. Järvenkylä vietti viime talvena 100 päivää Uk-puistossa retkeillen ja tämän retken kuvasadosta sekä retkellä koetusta ja nähdystä pääsevät myös Camera Borealis -vieraat osallisiksi.

Ivalosta lähtöisin oleva nuori graafisen alan ammattilainen ja valokuvaaja Terhi Tuovinen lähestyy kuvaesityksessään luontoa vaaleanpunaisesta näkökulmasta. Tuovinen kertoo, että luonnossa liikkuminen ja ulkoilmaelämä ovat olleet lapsuudesta saakka merkittävässä roolissa hänen elämässään.  Hänen herkistä kuvistaan onkin aistittavissa vahva, mutta kunnioittava yhteys luontoon.

Inarilainen pitkän linjan luontokuvaaja Martti Rikkonen heittäytyy vaihteeksi vatsalleen ja tarkastelee kameransa läpi miltä metsänpohja vaikuttaa muurahaisperspektiivistä. Rikkosen kuvaesityksessä tutkitaan millaisia kasveja ja sieniä metsänpohjalta löytyy.

Camera Borealis -tapahtuma huipentuu Niina Brandtin ohjaamaan elokuvaan ”Salainen metsäni”. Se on koskettava elokuva, joka herättää yhteiskunnallista keskustelua.  Se on myös erilainen luontoelokuva, jossa metsä on rauhan tyyssija puhekyvyttömälle ja autistille Laurille. Metsässä Laurin päänsisäinen kaaos hiljenee, siellä hän tuntee olevansa kotonaan. Filosofisia pohdintoja rakastava Lauri avaa myös kirjoituksillaan meille muille elämästä sellaisen kauneuden, joka jää monelta meistä huomaamatta.

Salainen metsäni -elokuvaan on saatavissa kuvailutulkinta, jonka avulla näkövammainen pääsee yhdenvertaisesti seuraamaan näytöstä.

Camera Borealis -tapahtuman ohjelma löytyy siida.fi-sivuston kalenterista. Ohjelman voi myös noutaa Metsähallituksen asiakaspalvelupisteistä Inarissa, Ivalossa tai Saariselällä.   Camera Borealis -tapahtumaa vietetään Metsähallituksen Ylä-Lapin luontokeskus Siidassa Inarissa. Liput näytöksiin ovat ostettavissa ennakkoon Siidasta.

Metsähallituksen luontokeskus, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0206 39 7740, siida@metsa.fi, www.siida.fi, www.luontoon.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG