Pääsivu / Tiedotteet / Harri Koskinen Siidan näyttelyarkkitehdiksi

Harri Koskinen Siidan näyttelyarkkitehdiksi

maanantai 30. Syyskuuta 2019, 10.25

Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidan uusittavan perusnäyttelyn arkkitehtisuunnittelijaksi on valittu muotoilija Harri Koskinen. Nykyinen näyttely uusitaan Siidan laajennuksen ja peruskorjauksen yhteydessä. Uusi näyttely valmistuu huhtikuussa 2022.

Harri Koskinen Siidan näyttelyarkkitehdiksi

Siidan perusnäyttely uusitaan rakennuksen peruskorjauksen ja laajennuksen yhteydessä. Kuva: Kia Olin.

Harri Koskisen ja yrityksensä Teollisuuden Ystävät Oy:n tehtävänä on uusittavan perusnäyttelyn näyttelyarkkitehtuuri- ja graafinen suunnittelu sekä näyttelyn rakennuttaminen ja toteutuksen valvonta. Koskisen pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita ovat mm. Iittala ja Genelec. Hän on tehnyt Tapio Wirkkalan ja Oiva Toikan viimeisten näyttelyiden arkkitehtuurit. Uransa alusta lähtien Koskisella on ollut monia ulkomaisia asiakkaita lähinnä Japanista ja Italiasta. Tämän vuoden lopulla Kiotossa avautuu hänen suunnittelemansa hotellikonsepti.

- Saamelaismuseo ja Luontokeskus Siidan näyttelyuudistus on valtavan hieno ja monipuolinen suunnitteluhaaste saamelaiskulttuurin ytimessä. Odotan innolla yhteistyötä lukuisten kumppanien kanssa, sanoo Harri Koskinen.

Siidan näyttelyuudistus on tiivis ja merkittävä osa museo- ja luontokeskusrakennuksen peruskorjausta ja laajennusta. Saamelaismuseon johtaja Sari Valkonen on tyytyväinen, että yli 20-vuoden ikään ehtinyt näyttely uudistetaan, ja että Koskinen saadaan työhön mukaan.

- Koskinen on oikea valinta luomaan parhaat puitteet näyttelysisällöille, kuten Kansallismuseosta palautuvalle saamelaisesineistölle, jolla on erityisen tärkeä rooli uudessa näyttelyssä, kertoo Valkonen.

Metsähallituksen Luontopalvelujen puistonjohtaja Pirjo Seurujärvi iloitsee, että näyttelyn arkkitehtisuunnittelijaksi saadaan maineikas muotoilija, Harri Koskinen.

- Siidan nykyisen päänäyttelyn suunnittelijoina 1990 luvulla toimivat arvostetut arkkitehdit Juhani Pallasmaa ja Sami Wirkkala. Harri Koskisen valinta uudistettavan Siidan näyttelyarkkitehdiksi on hieno ja arvokas jatkumo Siidan tarinaan. Koskisen rooli tulee olemaan keskeinen näyttelyn kulttuuri- ja luontosisältöjen yhteensovittamisessa.

Arkkitehtisuunnittelijan valinta toteutettiin julkisen hankintamenettelyn kautta. Hankintamenettely oli kaksivaiheinen, ja siihen sisältyi toiseen vaiheeseen edenneiltä tarjoajilta pyydetty työnäyte.

 

Lisätietoja:

Museonjohtaja Sari Valkonen             040 767 1052 sari.valkonen@samimuseum.fi

Puistonjohtaja Pirjo Seurujärvi           040 767 1052  pirjo.seurujarvi@metsa.fi

Muotoilija Harri Koskinen                   09 7268 9090   harri@harrikoskinen.com

 

Lisätietoja Harri Koskisesta:

http://www.harrikoskinen.com/

Siida sijaitsee Inarissa, ja siellä toimivat Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siida sekä Ravintola Sarrit. Saamelaismuseo Siidan toiminnasta vastaa Saamelaismuseosäätiö. Ylä-Lapin luontokeskus Siida kuuluu Metsähallituksen valtakunnalliseen luontokeskusverkostoon.

Vuonna 1998 avattu Siida-rakennus peruskorjataan ja laajennetaan. Laajennusosiin sijoittuvat Saamelaismuseon kokoelmatilat sekä ravintola. Saamelaismuseon ja luontokeskuksen yhteinen perusnäyttely uusitaan. Uudistamme, mutta palvelemme koko peruskorjaus- ja näyttelyuudistuksen ajan. Avamme peruskorjatun ja laajennetun Siidan sekä uuden näyttelyn huhtikuussa 2022.

Metsähallituksen luontokeskus, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0206 39 7740, siida@metsa.fi, www.siida.fi, www.luontoon.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG