Pääsivu / Tiedotteet / Luontokeskus Siidan kevään luontoilloissa naaleja ja itikoita

Luontokeskus Siidan kevään luontoilloissa naaleja ja itikoita

maanantai 26. Tammikuuta 2015, 10.10

Luontokeskus Siidan keväässä on luvassa lähes viikoittain luontoilta vaihtuvalla teemalla. Siidan auditoriossa tullaan kuulemaan niin naaleista, sääskistä kuin lintukuvista maailman huipulta.

Luontokeskus Siidan kevään luontoilloissa naaleja ja itikoita

Talven taitajat -valokuvanäyttelyn avajaisia juhlitaan Siidassa 11.2. Kuva: Markus Varesvuo

Helmikuun alussa, 6.2. juhlittavana saamelaisten kansallispäivänä Siidassa on avoimet ovet, jolloin kaikki pääsevät maksutta tutustumaan Siidan näyttelyihin. Vaihtuvat näyttelyt täydentävät pysyvien näyttelyiden tarjontaa, ja osa kevään uudesta, vaihtuvasta tarjonnasta onkin esillä jo helmikuun alussa.

Tänä keväänä luontokeskuksen näyttelyissä on luvassa lintukuvia kansainvälisestikin arvostetulta ja palkitulta lintukuvaaja Markus Varesvuolta. Talven taitajat -näyttely esittelee pohjoisen lintuja niin Suomessa kuin Varangiltakin. Näyttelyn avajaisia juhlitaan luontoillan merkeissä Siidassa 11.2. Luontoillassa nähdään Varesvuon kuvaesitys ja juodaan piirakkakahvit.  Valokuvanäyttely on nähtävillä aina 19.4. saakka.

Revontulista tulee 24.2. kertomaan inarilainen luontokuvaaja Martti Rikkonen, joka opastaa revontulien maailmaan. Upouusi kameratekniikka mahdollistaa revontulien liikkeen reaaliaikaisen kuvaamisen, ja siihen myös Rikkonen on kuluneena talvena perehtynyt. Luontoiltaan saadaankin revontulikuvien lisäksi näytille pätkä revontulifilmiä.

Sääskitohtori, Metsähallituksen suojelubiologi Jukka Salmela tekee työkseen hyönteisten lajistokartoitusta Lapissa. Hän tulee maaliskuun ensimmäiseen, 3.3. pidettävään luontoiltaan kertomaan Lapin hyönteislajistosta ja siitä, mistä se on peräisin. Hänen erityisosaamisensa kohdistuu kaksisiipisiin hyönteisiin, eli esimerkiksi meille kaikille tuttuihin sääskiin. Salmela on loistava ja mukaansatempaava esiintyjä, joten tarjolla on varmasti helposti ymmärrettävää tietoa Lapin hyönteisistä.

Toinen maaliskuun luontoilta paneutuu pohjoiselle erityiseen lajiin, naaliin. Tiistaina 10.3. luontokuvaaja Antti Haataja näyttää kuviaan Utsjoen tuntureilta sekä Jäämeren kaamostundralta. Haatajan mukaan ilmastonmuutos ja ympäristön pirstoutuminen pienempiin saarekkeisiin vaikuttavat lajiston monimuotoisuuteen, työllään hän haluaa tuoda esille sitä maailmaa, joka joutuu seurauksista kärsimään.

Huhtikuussa Luontokeskus Siida yhdistää jälleen upeat luontokuvat ja elävän musiikin, kun Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa järjestetään Suomen luontokuvauksen ”grand-old-manin” Hannu Hautalan ja pohjoisen tunnetuimman iskelmäyhtyeen Souvareiden yhteiskonsertti. Luontokuvia nähdään myös enontekiöläiseltä Tomi Valolta.  16.4. pidettävän kuvakonsertin liput tulevat myyntiin myöhemmin keväällä.

Lisätietoja: 
Ylä-Lapin luontokeskus Siida, 0205 64 7740, siida(a)metsa.fi
Kirsi Ukkonen, luontokeskuksen hoitaja, 0400 479 986, kirsi.ukkonen(a)metsa.fi

Metsähallituksen luontokeskus, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0206 39 7740, siida@metsa.fi, www.siida.fi, www.luontoon.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG