Pääsivu / Tiedotteet / Luontokuvia kaikille Luontokeskus Siidassa

Luontokuvia kaikille Luontokeskus Siidassa

keskiviikko 31. Lokakuuta 2018, 23.00

Marraskuun lyhyet päivät ovat mitä parasta aikaa nauttia taidolla ja sydämellä otetuista luontokuvista. Luontokuvatapahtuma Camera Borealis tarjoaa katsojille tänä vuonna monenlaisia näkökulmia niin lähiluonnosta kuin ja syrjäisemmistäkin luontokohteista. Viikonlopun mittainen Camera Borealis -tapahtuma järjestetään Inarissa Metsähallituksen Ylä-Lapin luontokeskus Siidassa 16.-18.11.2018.

Luontokuvia kaikille Luontokeskus Siidassa

Tätä ketunpoikasta Anna-Liisa Pirhonen seurasi yhden kesän ajan. Kuva: Anna-Liisa Pirhonen.

Luontokuvatapahtumaan on saatu mukaan uudentyyppisiä luontokuvaajia ja aiemmasta poikkeavia esityksiä. Perinteisiä luontokuvaesityksiäkään ei ole viikonlopun ohjelmasta unohdettu. Myös viikonlopun esiintyjäkaarti koostuu valokuvaajina nuoremmasta ja kokeneemmasta sukupolvesta.

Valokuvaajien konkareita ovat Lassi Rautiainen ja Martti Rikkonen, joilla on ansioinaan pitkä ura luontokuvaajan ammatissa. Lassi Rautiainen oli 1970-luvulla Suomessa ensimmäisiä, jotka ruokkivat karhuja haaskoilla päästäkseen kuvaamaan niitä. Vierailtuaan Ruotsissa ja Norjassa kertomassa karhuista ja niiden kuvaamisesta, ulkomaiset kollegat halusivat päästä Suomeen Lassin kojuun. Kiinnostus kojuista kuvaamiseen kasvoi ja siitä kehittyi yritys, joka työllistää useita henkilöitä. Rautiaisen esityksessä nautitaan luontokuvista, mutta kuullaan myös sen taakse kätkeytyvästä liiketoiminnasta.

Martti Rikkonen on ammattiluontovalokuvaaja, mutta myös intohimoinen lintumies. Tämän vuotiseen Camera Borealiskeen hän tuokin pitkän uransa varrella kertyneistä arkistoista lintukuviensa parhaat otokset.

Aina ei luonnossa tarvitse mennä kauas kokeakseen sen ihmeitä. Anna-Liisa Pirhonen on 12-vuotta luontokuvausta harrastanut, itseoppinut valokuvaaja, joka on kiinnostunut aivan tavallisista tapahtumista luonnossa. Hänen kuvansa ovatkin mitä parhain esimerkki lähiluonnosta löytyvistä luonnon aarteista.

Kirsi MacKenzie on kieltenopettaja, joka hurahti luontokuvaukseen kymmenisen vuotta sitten niin paljon, että päätyi opiskelemaan sitä. Vapaa-ajalla hänen kameraansa tallentuvat usein unenomaiset maisemakuvat. Inarissa päästään nauttimaan hänen maisemakuviensa lisäksi toisesta ääripäästä eli makrokuvien yksityiskohdista. Hänen esityksessään saadaan myös vinkkejä siitä, miten itse kukin voi saada omista luontokuvistaan parempia.

Camera Borealiksen nuorinta sukupolvea edustavat Riku Karjalainen, Juha Kauppinen ja Kimmo Ohtonen.  Riku Karjalainen tunnetaan toinen toistaan upeammista timelapse-viedeoistaan. Juha Kauppinen kertoo olevansa erityisesti hää-, mainos- ja lehtikuvauksia tekevä freelancer, mutta Instagram paljastaa hänen käsissä syntyvän myös herkkiä luontokuvia.

Kimmo Ohtonen on jokaiselle tuttu television luontotoimittaja, mutta hän on myös kirjailija ja luontokuvaaja. Jari Rantapelkonen lienee lappilaisille varsin tuttu nimi – kunnanjohtajana, mutta valokuvauksen saralla hän on ilahduttava uusi kyky.

Perjantaina 16.11. Camera Borealis -tapahtuman yhteydessä avataan Pohjois-Lapin kameraseuran valokuvanäyttely.

Lisätietoja ohjelmasta; www.siida.fi/kalenteri

Metsähallituksen luontokeskus, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0206 39 7740, siida@metsa.fi, www.siida.fi, www.luontoon.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG