Pääsivu / Tiedotteet / Saamelaiset sukupolvet ja yhteinen tarina -hanke

Saamelaiset sukupolvet ja yhteinen tarina -hanke

keskiviikko 11. Maaliskuuta 2015, 14.33

Saamelaismuseo Siida on saanut Museovirastolta 35 000 euron avustuksen Saamelaiset sukupolvet ja yhteinen tarina -nimiseen innovatiiviseen hankkeeseen. Hankkeen tarkoituksena on saamelaisen perinteen tallentaminen yhteisöllisesti yhteisön tarpeista lähtien. Hankkeessa kerätään perinnetietoa eri sukupolvien yhteisissä kohtaamisissa. Saamelaismuseo on ideoitsija ja osallistaja, mutta tallennettavan perinnetiedon aiheet ja tavat päättävät yhteisön jäsenet.

Tarinan- ja perinteenkertojat sekä hankkeen luonne löytyvät hankkeen aikana osallistavasti ja yhteisöllisesti. Saamelaismuseon kanssatoimijana, yhteistyö- ja tutkimuskumppanina sekä myös hankkeen kohderyhmänä ovat saamelaisyhteisön eri sukupolvet - isovanhemmat, lapset, lapsenlapset, tädit, isovanhemmat, sedät.

Hankkeessa tallentavat saamelaista perinnetietoa yhdessä eri sukupolvet  nykyaikaisen tietotekniikan keinoin. Samaan aikaan ollaan myös saamelaisen kasvatuksen perusajatuksen äärellä: rinnalla oppiminen, vanhemmilta ihmisiltä oppiminen ja yhdessä tekeminen ovat tärkeitä. Hankkeessa kunnioitetaan vanhempien ihmisten viisautta ja elämänkokemusta sekä tarinankerrontataitoja. Myös nuoremman sukupolven taitoja arvostetaan ja hankkeen avulla vanhempi väki voi nähdä nuorten taitoja uudessa valossa

Hanke on aivan Saamelaismuseo Siidan perustehtävän ytimessä ja Saamelaismuseon strategisten tavoitteiden ja painopistealueiden keskiössä. Saamelaismuseo iloitsee tästä merkittävästä avustuksesta saamelaisen perinteen tallennukseen ja kutsuu saamelaisyhteisön mukaan hankkeen toteuttamiseen!

Hankkeen toteuttamisaika on 1.9. 2015- 31.10.2016

Lisätietoja: Sari Valkonen, sari.valkonen@samimuseum.fi

Saamelaismuseo, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0400 898 212, siida@samimuseum.fi, www.siida.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG