Pääsivu / Tiedotteet / Saamelaismuseo Siida vakinaistaa saamelaisen kulttuuriympäristöyksikön

Saamelaismuseo Siida vakinaistaa saamelaisen kulttuuriympäristöyksikön

keskiviikko 11. Helmikuuta 2015, 11.22

Saamelaismuseosäätiön hallitus päätti kokouksessaan 10.2.2015 laittaa saamelaisen kulttuuriympäristöyksikön arkeologin ja tutkijan paikat auki. Saamelaismuseo Siida on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä valtionosuutena kaksi henkilötyövuotta lisää kulttuuriympäristöyksikön vakiinnuttamiseksi. Saamelaismuseo Siida iloitsee päätöksestä. Vuonna 2011 Saamelaismuseoon perustettu kulttuuriympäristöyksikkö on toiminut tähän saakka hankerahoituksella.

Kulttuuriympäristöyksikkö hoitaa saamelaisalueen arkeologiseen kulttuuriperintöön ja sen hoitoon liittyvät viranomaistehtävät Museoviraston ja Saamelaismuseon yhteistyösopimuksen mukaisesti. Niitä ovat mm. kaavoitukseen ja muuhun maankäyttöön liittyvät asiat, lausunnot ja maastotarkastukset, saamelaisalueelta löydettyjen esineiden ja havaintojen vastaanotto sekä muinaisjäännösten hoito.

Arkeologiseen kulttuuriperintöön liittyvien viranomaistehtävien lisäksi Saamelaismuseo on valmis ottamaan vastaan myös saamelaisalueen rakennusperintöön liittyvät viranomaistehtävät.

Saamelainen kulttuuriympäristöyksikkö on toimittanut Ealli biras -Elävä ympäristö – kirjan, joka palkittiin Turun kirjamessuilla vuoden 2014 kotiseututeoksena. Tällä hetkellä yksikkö viimeistelee saamelaisalueen valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden päivitysinventointia.

Saamelaisen kulttuuriympäristöyksikön toiminnan jatkuminen on yksi ollut Saamelaismuseon päätavoitteista. Saamelaismuseo iloitsee tavoitteen toteutumisesta ja kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita, jotka olleet tukemassa tämän tärkeän tavoitteen saavuttamisessa!

Lisätietoja: Sari Valkonen, sari.valkonen@samimuseum.fi, 040-767 1052

Saamelaismuseo, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0400 898 212, siida@samimuseum.fi, www.siida.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG