Pääsivu / Tiedotteet / Siida lahjoittaa Inarin ja Utsjoen kunnissa vuonna 2015 syntyneille vauvoille ja heidän perheilleen ilmaisen sisäänpääsyn Siidan näyttelyihin

Siida lahjoittaa Inarin ja Utsjoen kunnissa vuonna 2015 syntyneille vauvoille ja heidän perheilleen ilmaisen sisäänpääsyn Siidan näyttelyihin

sunnuntai 18. Tammikuuta 2015, 09.00

Siida – Saamelaismuseo ja Luontokeskus lahjoittavat Inarin ja Utsjoen kunnissa 2015 syntyneille vauvoille ja heidän perheilleen ilmaisen sisäänpääsyn Siidan näyttelyihin. Sisäänpääsyyn oikeuttavien lahjakorttien jakelu hoidetaan yhteistyössä Inarin kunnan äitiysneuvolan ja Utsjoen kunnan terveydenhoitajien kanssa.

Lahjakortilla vauvaperhe pääsee tutustumaan kokoperheen voimin Siidan näyttelyihin. Lahjakortti on voimassa vuoden vauvan syntymästä ja oikeuttaa yhden kerran ilmaiseen Siidan sisäänpääsyyn. Näin Siida haluaa toivottaa vauvaperheet tervetulleeksi tutustumaan oman kotiseudun historiaan, saamelaiskulttuuriin ja luontoon.


”Haluamme muistaa kotikuntamme lapsiperheitä ja toivottaa heidät tervetulleeksi Siidaan”, sanoo museonjohtajan sijanen Sari Valkonen. Perheiden uudet tulokkaat pääsevät jo näin nuorella iällä kulttuurin ja luonnon pariin. Päiväkoti-ikäisenä vierailut jatkuvat päiväkotien kanssa Siidassa. Koululaisille Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidajärjestää ohjelmaa, erilaisia työpajoja ja tapahtumia yhteistyössä koulujen kanssa. Inarin kunnan koululaiset pääsevät ilmaiseksi Siidaan. Myös MLL:n kanssa on yhteistyösopimus.

Siidassa on lapsille ja nuorille paljon katsottavaa ja ihmeteltävää.  Näyttelyt ovat myös pienten lasten silmien korkeudella. Siidan päänäyttelyssä voi ihmetellä, kuinka karhu nukkuu talviunta, ja kuinka pieniä ovatkaan karhunpennut, ja myös esimerkiksi nutukkaiden tekotapaan ja kenkäheinien valmistukseen voi tutustua. Myös aikuista viehättää Siidan monipuolinen tarjonta.


Siidan ei ole pelkästään matkailijoita varten. Toivomme, että mahdollisimman moni Inarin ja Utsjoen kuntalainenkävisi Siidassa. Vaihtuvat ja monipuoliset näyttelyt takaavat varmasti jokaiselle kerralle jotain uutta nähtävää jakoettavaa, sanovat Sari Valkonen ja luontokeskuksen hoitaja Kirsi Ukkonen Siidasta.

Saamelaismuseo, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0400 898 212, siida@samimuseum.fi, www.siida.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG