Pääsivu / Tiedotteet / Siidassa kehitetään kaamosajan tapahtumapuitteita

Siidassa kehitetään kaamosajan tapahtumapuitteita

keskiviikko 10. Tammikuuta 2018, 14.45

Saamelaismuseo Siida on saanut rahoituksen Skábmadoalut – kaamosajan tapahtumapuitteiden parantaminen -hankkeelle Pohjoisimman Lapin Leader ry:ltä. Saamelaismuseon ulkomuseo on kasvattanut suosiotaan myös talviaikaisena käyntikohteena. Hankkeessa tehdään investointeja, joilla kehitetään Saamelaismuseon ulkomuseoalueen talvisia toimintamahdollisuuksia ja asiakasturvallisuutta.

Saamelaismuseo pyrkii tarjoamaan Inarin kasvavalle talvimatkailulle uusia mahdollisuuksia parantamalla ulkomuseoalueen käyttömahdollisuuksia. Hankkeessa Saamelaismuseo tukee myös Skábmagovat – alkuperäiskansojen elokuvafestivaalia parantamalla sen toimintaympäristöä.

Saamelaismuseo Siida on ollut Skábmagovat -elokuvafestivaalin alusta saakka tärkeä yhteistyökumppani ja esityspaikka. Lumiteatteri rakennetaan Siidan ulkomuseolle nyt jo 20. kerran. Lumiteatterin lisäksi tarvitaan kuitenkin myös talviset vaatimukset täyttävä esitystekniikan tarkkaamo, josta hoidetaan ulkoteatterin näytökset.

Hankerahoituksen avulla ulkomuseolle hankitaan siirrettävä av-tekniikkakeskus, jonka suunnittelussa on huomioitu nykyaikaisen esitystekniikan tarpeet, sen sijoittuminen osaksi lumiteatteria sekä arktiset olosuhteet. Lumiteatteria varten hankitaan myös esitystekniikkaa. Ulkomuseon alueella säilytetään ympärivuotisesti lumiteatteriin liittyviä tarvikkeita, ja nyt niitä varten on mahdollista hankkia kunnolliset varastotilat.

Pohjoisimman Lapin Leader ry:n tukema hanke liittyy vahvasti muutoinkin käynnissä olevaan Saamelaismuseon historiallisen ulkomuseon kehittämiseen. Saamelaismuseo on viime vuosina restauroinut ulkomuseon rakennuksia ja tehnyt alueella maisemanhoitoa. Hankkeen myötä on mahdollisuus kokeilla ja kehittää myös ulkomuseon Tirron tuvan käyttöä tapahtumapaikkana.

 

Lisätietoja:

tutkija Päivi Magga, paivi.magga@samimuseum.fi, 040-1801501

Saamelaismuseo, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0400 898 212, siida@samimuseum.fi, www.siida.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG