Pääsivu / Tiedotteet / Siidassa viikonloppu luontokuville

Siidassa viikonloppu luontokuville

perjantai 10. Elokuuta 2018, 09.26

Inarin kylällä on jo parin kymmenen vuoden ajan kokoonnuttu viikonlopuksi luontokuvien äärelle – eikä siitä poiketa tänäkään vuonna. Marraskuussa 16.-18.11.2018 luonnon ja luontokuvien ystävät saaapuvat Ylä-Lapin luontokeskus Siidaan nauttiakseen luontokuvaesityksistä ja kuulemaan luonnosta.

Siidassa viikonloppu luontokuville

Harvinainen ja vaarantunut kalliosinisiipi, jota tavataan vain muutamalla paikkakunnalla Suomessa. Kuva: Anna-Liisa Pirhonen.

Ylä-Lapin luontokeskus Siidan Camera Borealis -luontokuvatapahtuma käynnistyy perjantai-iltana 16.11. Pohjois-Lapin kameraseuran näyttelyn avajaisilla. Avattava näyttely Lähiluonnon helmet – So close, tuo esille hienoja luontokohteita läheltä.

Tapahtuman teeman, Liikkeellä lähiluonnossa ja syrjäkolkissa, avulla halutaakin nostaa keskusteluun lähiluonnon merkitystä. Viikonlopun luonkuvaesityksistä muutamat vievät katsojat kuitenkin myös lähiluontoa pidemmälle.

Esiintyjävieraissa nuorempaa sukupolvea edustavat ivalolainen Juha Kauppinen, Suomen luontoa käsittelevillä time lapse -videoillaan tunnetuksi tunnetuksi tullut Riku Karjalainen sekä toimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Kimmo Ohtonen.

Norjasta vieraaksi saadaan Tormod Amudsen, jonka esitys käsittelee HornØyan lintumaailmaa. Esityskieli on englanti, mutta se simultaanitulkataan suomeksi. Inarin alueen lintuihin tutustutaan Martti Rikkosen esityksessä.

Anna-Liisa Pirhonen on luontokuvaaja ja luonnonmaantieteilijä, joka kuvaa suureksi osaksi muutaman kilometrin säteellä kotoaan. Hänen luontokuviensa kautta päästään todella näkemään miten paljon läheltä voikaan löytyä.

Kirsi MacKenzie on luontokuvaaja ja kielten opettaja, joka inspiroituu arktisista maisemista. Hänen kuvaesityksensä on monipuolinen kattaus lähikuvista maisemiin. Hänen kuvaesityksensä kautta tutkitaan ja kuulaan siitä, miten luontokuvasta tehdään parempi.

Luontovalokuvaaja ja -kirjailija Lassi Rautiainen on matkailuyrittäjänä Suomen petokuvauksen ja piilokojukuvauksen pioneeri. Hän tuokin tapahtumaan luontokuvaesityksensä lisäksi kaupallista näkökulmaa eli sitä miten luontokuvauksesta tulee elinkeino.

Lisätietoja Camera Borealis tapahtumasta sekä ohjelma löytyvät www.siida.fi -sivustolta tai www.luontoon.fi-sivustolta.

Lisätietoja medialle: Kirsi Ukkonen, erikoissuunnittelija p. 0400 479 986 tai kirsi.ukkonen@metsa.fi

 

Metsähallituksen luontokeskus, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0206 39 7740, siida@metsa.fi, www.siida.fi, www.luontoon.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG