Pääsivu / Tiedotteet / Yöttömän yön -musiikkiseminaari elokuussa

Yöttömän yön -musiikkiseminaari elokuussa

perjantai 13. Heinäkuuta 2018, 09.53

Mikä merkitys on saamelaisten omalla musiikkifestivaalilla? Miltä saamelainen musiikkiskene näytti 15 vuotta sitten ja miltä se näyttää nyt? Mitä meillä olisi ilman Ijahis Idjaa? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan Ijahis Idjan (suomeksi yötön yö) musiikkiseminaarissa Saamelaismuseo Siidassa elokuussa. Paneelikeskustelun muodossa toteutettavan seminaarin vetää Aslak Paltto ja keskustelemassa hänen kanssaan ovat Annukka Hirvasvuopio-Laiti sekä liuta muita Ijahis Idjan merkkihenkilöitä. Luvassa on siis ainutlaatuinen kurkistus kulisseihin, muistoja matkan varrelta ja visioita tulevasta!

Yöttömän yön -musiikkiseminaari elokuussa

Ijahis Idja 17.-19.8.2018 Inarissa

Alkuperäiskansojen musiikkifestivaali Ijahis Idja on ainoa Suomen puolella järjestettävä musiikkitapahtuma, joka keskittyy nimenomaan saamelaiseen musiikkiin. Festareilla kuullaan joka vuosi myös muiden alkuperäiskansojen esityksiä. Musiikkiseminaari on ollut alusta asti tärkeä osa festivaalia, tarjoten keskusteluareenan muusikoille, musiikkimaailman vaikuttajille ja alan harrastajillekin.

 

Ijahis Idja järjestetään tänä kesänä jo viidettätoista kertaa. Vuoden 2018 festivaalin pääesiintyjänä nähdään ja kuullaan kanadalainen dj-kollektiivi A Tribe Called Red. Muita esiintyjiä ovat muiden muassa UMK-finalisti Solju, norjansaamelainen pop-tähti Kevin Boine sekä ensimmäistä kertaa suuren saamelaisfestarin lavalle nouseva Tundra Electro.

 

Osana festivaalien ohjelmaa Saamelaismuseo Siida järjestää tänäkin vuonna musiikkiseminaarin 18. elokuuta klo 12-14 Siidan auditoriossa. Seminaari on kaikille avoin ja sinne on ilmainen sisäänpääsy. Seminaarin keskustelukielenä on suomi tai pohjoissaame, mutta järjestämme tarvittaessa tulkkauksen.

Saamelaismuseo, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0400 898 212, siida@samimuseum.fi, www.siida.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG