sisältö

SIIDA – Ikkuna saamelaiseen kulttuuriin ja pohjoiseen luontoon

Siida on keskeinen kohtaamispaikka Inarissa, Suomen saamelaisalueen keskuksessa. Siida on ikkuna saamelaiseen kulttuuriin ja Pohjois-Lapin monimuotoiseen luontoon.

Lue lisää...

8 vuodenaikaa

Pohjoinen luonto on jatkuvassa muutoksessa: auringon valon lisääntyminen ja väheneminen, lämpötilojen nousu ja lasku, kesän tulo ja talven teko… Saamenmaassa vuodenaikoja on kahdeksan: kevään, kesän, syksyn ja talven lisäksi kevätkesä, syyskesä, syystalvi ja kevättalvi.

Lue lisää...

Ryhmän kanssa Siidaan

Mitä saamen puku kertoo kantajastaan? Mitä on saamelaisten käyttämä “köyhän hopea”? Mikä on maailman pienin puu? Miten revontulet syntyvät? Näihin ja muihin saamelaisuuteen ja pohjoiseen luontoon liittyviin kysymyksiin löytyvät vastaukset Siidan näyttelyistä.

Lue lisää...

Siida - Saamelaismuseo ja luontokeskus

Siida on keskeinen kohtaamispaikka Inarissa, Suomen saamelaisalueen keskuksessa. Siida on ikkuna saamelaiseen kulttuuriin ja Pohjois-Lapin monimuotoiseen luontoon. Siidassa voi tutustua ympäri vuoden useisiin kulttuuri-, taide- ja luontoaiheisiin vaihtuviin näyttelyihin.

Lue lisää...

mediakuvat

Kuvat mediakuvagalleriaan. Kuvat haetaan kaikille kielille tästä kansiosta

Lue lisää...

Tiedostopankki

Sivustolla linkitettyjä tiedostoja

Lue lisää...

Camera Borealis -luontokuvatapahtuma: Myyttejä ja maisemia

Marraskuun lopulla alkaa pohjoisen luonnon rauhaisa kaamosaika, mutta Inarissa kokoonnutaan viettämään luontokuvatapahtuma Camera Borealista. Viikonlopun mittaisen tapahtuman ohjelmistosta löytyy näkemistä ja kokemista koko perheelle Myyttejä ja maisemia –aiheisten esitysten joukosta.

Lue lisää...

Luontoilta: Hiihto yli Grönlannin.

Huhti-toukokuussa 2014 Heini Koivuniemi osallistui arkitiseen hiihtoon yli Grönlannin, joka on maailman suurin saari. Se on saari, jonka pinta-alasta 80% on keskimäärin 1,5 kilometrin paksuisen jäärkuoren alla.

Lue lisää...

Luontokuvatapahtuma Camera Borealis

Ylä-Lapin luontokeskus Siidassa vietetään vuosittain viikonloppu luontovalokuvien ja luontoelokuvien parissa. Camera Borealis -tapahtumalla on pitkät perinteet, sillä tapahtuma järjestetään nyt 20. kertaa. Marraskuun 26.-27. vietettävän tapahtuman teemana on Kairojen juhlaa – Lemmenjoki ja Kevo 60 vuotta. Ohjelmassa nähdään kuvaesityksiä niin Suomen huippuluontokuvaajilta kuin paikallisilta tähdiltäkin.

Lue lisää...

Syksyinen koko perheen sieniretki Siidassa

Koko perheen sieniretki Siidan lähiluontoon tutustuttaa tavallisimpiin ruokasieniimme. Sieniretken asiantuntijana keruutuotetarkastaja Maire Puikko. Sieniretken jälkeen Siidan kammissa perehdytään sienten käsittelyyn ja valmistamiseen ruuaksi. Syksyisellä sieniretkellä on ohjelmaa koko perheelle. Lapsille on ohjausta sienten poimintaan ja muuta sieniaiheista puuhastelua.

Lue lisää...

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG