Saamelaismuseo hakee Saamelaiseen kulttuuriympäristöyksikköön arkeologia ajalle 12.2.-31.12.2020

Saamelaismuseo Siida on Suomen saamelaisten kansallismuseo ja valtakunnallinen vastuumuseo. Saamelaismuseo toimii saamelaisalueella kulttuuriympäristötehtävissä alueellisena vastuumuseona.

Saamelaismuseo hakee Saamelaiseen kulttuuriympäristöyksikköön arkeologia ajalle 12.2.-31.12.2020

Arkeologin kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto, pääaineena arkeologia. Arkeologi hoitaa saamelaisalueen arkeologisen kulttuuriperinnön suojelun ja hoidon viranomaistehtäviä yhdessä museon toisen arkeologin kanssa. Arkeologi osalllistuu myös Saamelaismuseo Siidan muihin tehtäviin.

Työaika on 80%. Työ edellyttää kokemusta muinaisjäännösrekisterin täytöstä, viranomaistyöstä, lausunnoista ja maastotarkastuksista. Maastokokemus saamelaisalueelta, saamelaisen kulttuuriperinnön tuntemus, alueen viranomaisten ja sidosryhmien tuntemus ovat välttämättömiä. Arvostamme museoalan työkokemusta sekä viestintä- ja sosiaalisia taitoja. Saamen kielen taito katsotaan eduksi.

Työssä on kahden kuukauden koeaika.

Hakemukset 10.2.2020 klo 16.00 mennessä osoitteeseen: Rekrytointi, Saamelaismuseo Siida, Inarintie 46, 99870 Inari tai sähköpostilla sari.valkonen(at)samimuseum.fi. Vapaamuotoiseen hakemukseen tulee liittää joko cv tai riittävät todistusjäljennökset.

Tiedusteluihin vastaa museonjohtaja Sari Valkonen, sari.valkonen(at)samimuseum.fi