Siida -rakennuksen laajennus ja peruskorjaus

Vuonna 1998 avattu Siida-rakennus laajennetaan ja perusparannetaan 2020 – 2022. Laajennusosiin sijoittuvat Saamelaismuseon kokoelmatilat sekä ravintola. Laajennettu ja perusparannettu Siida sekä uusi näyttely avataan huhtikuussa 2022.

Laajennusvaihe 1.5.2020 – 31.3.2021

Laajennusvaiheessa Siidassa voi vierailla kuten ennenkin.
Siidan asiakaspalvelu, Siida Shop, Metsähallituksen palvelupiste ja matkailuneuvonta sekä Ravintola Sarrit palvelevat totuttuun tapaan.

Laajennusvaiheessa Siidan pohjoispäähän rakennetaan kokoelmayksikkö ja eteläpäähän ravintolasiipi.

Uudistamme vuoden 2021 alusta Siidan aukioloajat talvikaudelle. Jatkossa Siida on kiinni sunnuntaisin maanantain sijaan.

Siida on avoinna 1.1.2021 alkaen:
1.1.– 31.5.2021 ma-la klo 10-17 ja su suljettu
1.6. – 30.9.2021 joka päivä 9 – 18

Perusparannusvaihe 1.4.2021 – 31.3.2022

Perusparannusvaiheessa nykyinen Siida-rakennus suljetaan vuodeksi, mutta Siidassa palvellaan koko ajan ja vierailukohteenamme toimii rikastettu ja valaistu ulkomuseo.

Tänä aikana Siida-rakennuksessa tehdään kattava perusparannus sekä perusnäyttelyjen uudistaminen. Saamme Siidaan avaran aulan sekä nykyaikaiset monitilatoimistoratkaisut. Tulevaisuudessa kaikki Siidan näyttelyt sijaitsevat toisessa kerroksessa, sillä nykyisestä ravintolasta tulee näyttelytila.

Siida-rakennuksen ollessa kiinni Siidan asiakaspalvelu, Siida Shop, Metsähallituksen asiakaspalvelu ja matkailuneuvonta toimivat Siidan alueelle sijoitettavissa väistötiloissa. Ravintola Sarrit palvelee uudessa ravintolasiivessä. Siidan ulkomuseoalue on avoinna vieraille.

Tässä vaiheessa meillä on alennettu pääsylipun hinta ja talvikaudella on hieman lyhyemmät aukioloajat.

 

Uudistettu Siida avataan 1.4.2022

 

Tiedotteita

Senaatti-kiinteistöt on valinnut Rakennusliike Rekonen Oy:n Siidan laajennusten pääurakoitsijaksi

Tiedote

Senaatti-kiinteistöt on valinnut Rakennusliike Rekonen Oy:n Siidan laajennusten pääurakoitsijaksi

Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidan perusparannus- ja laajennushanke etenee suunnitellusti. Hankkeen rakennuttajana toimiva Senaatti-kiinteistöt ja laajennusten rakennus- ja pääurakoitsijaksi valittu Rakennusliike Rekonen Oy allekirjoittivat urakkasopimuksen 11.5.2020. Rakennustyöt käynnistyvät saman tien.   

Lue lisää
Siidan laajennushankkeen toteuttaminen on varmistunut: Senaatti-kiinteistöt on tehnyt investointi-päätöksen

Tiedote

Siidan laajennushankkeen toteuttaminen on varmistunut: Senaatti-kiinteistöt on tehnyt investointi-päätöksen

Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidaa perusparannetaan ja laajennetaan vuosina 2020-2022. Senaatti -kiinteistöjen hallitus rakennuksen omistajana on tehnyt hankkeen investointipäätöksen 18.12.2019. Saamelaismuseosäätiö on Siidan päävuokralainen, joka alivuokraa tiloja edelleen Luontokeskukselle ja Ravintola Sarritille.

Lue lisää

Tapahtumat

Kaikille avoin yleisötilaisuus Siidan auditoriossa - Siida uudistuu

Tapahtuma

Kaikille avoin yleisötilaisuus Siidan auditoriossa – Siida uudistuu

To 9.1.2020 klo 17-18.30

Saamelaismuseo ja luontokeskus Siida uudistuu 2020-2022. Tervetuloa kuulemaan Siidan laajennus- ja perusparannushankkeesta, sen suunnitelmista ja aikatauluista.

Lue lisää