Entiset elävät meissä, Saamelaisten historiat ja Suomi, Veli-Pekka Lehtola

34,00

Signeerattu uutuusjulkaisu saamelaisen kulttuurin professorilta, Veli-Pekka Lehtolalta.

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): TP351 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Saamelaisten historia vähemmistönä ja alkuperäiskansana houkuttaa usein suoraviivaisiin tulkintoihin alistetusta kansasta. Tätä tukevat monet kehityskulut, mutta voiko historiasta puhua myös muuten kuin kolonialismin valossa?

Yhtä olennaisia saamelaisten historiassa ovat näkökulmat, jotka ovat jääneet vähemmälle huomiolle. On aika nostaa esiin saamelaisten keskinäinen vuorovaikutus ja kanssakäyminen sekä aktiivisuus omien oikeuksiensa puolesta.

Máttut ellet mis – entiset elävät meissä. Teoksessa lähtökohtana on saamelaisten oma historiatietoisuus ja menneisyyden läsnäolo nykypäivässä. Esiin pääsee saamelaisten elävä elämä, ”meijän historiat”. Sen pohjalta eritellään muistamisen tapoja, jotka osoittautuvat tärkeiksi kanaviksi henkilöiden, perheiden ja pienten saamelaisyhteisöjen menneisyyteen. Omat kertomukset ovat olennaisia keskusteltaessa esimerkiksi saamelaisia koskevasta totuus- ja sovintotyöstä. Miksi valtaväestö on edelleen haluton myöntämään menneisyyden kipukohtia?

ISBN 9789523451674
Sidottu B5
383 sivua, kuvitettu
KL 92.89
Kansi: valokuvateos Marja Helander, suunnittelu Pekka Krankka

Veli-Pekka Lehtola

FT, on saamelaisen kulttuurin professori Oulun yliopiston Giellagas-instituutissa. Hän on julkaissut lukuisia teoksia saamelaisten historiasta. Vuonna 2011 Suomen tietokirjailijat myönsi hänelle tietokirjailijapalkinnon tunnustuksena korkeatasoisesta tuotannosta.

Lehtola on käsikirjoittanut Saamelaismuseo- ja Luontokeskus Siidan uuden päänäyttelyn kulttuuriosuuden. Kirja Entiset elävät meissä on syntynyt käsikirjoitustyön kanssa rinnakkain.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Entiset elävät meissä, Saamelaisten historiat ja Suomi, Veli-Pekka Lehtola”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *