Skábmagovat, Kaamoksen kuvia 1999-2024, Jorma Lehtola

25,00

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): TP617 Osastot: ,

Kuvaus

Kuvia kaamoksessa. Skábmagovat oli lähtökohdiltaan epätodennäköinen menestyjä: alkuperäiskansojen elokuviin keskittyvä festivaali, joka pidetään keskellä kylmintä talvea kaukana napapiirin takana, pienessä Inarin kirkonkylässä, jossa esitystilat ja majoitusmahdollisuudet olivat hyvin rajoitetut.

Vuosien myötä festivaali kuitenkin vakiinnutti asemansa alkuperäiskansojen kohtauspaikkana ja saamelaisen elokuvan tunnetuksi tekijänä. Sen tavaramerkki on ainutlaatuinen Lumiteatteri, joka tarjoaa unohtumattomia elokuvaelämyksiä arktisen taivaan – ja toisinaan revontulten – alla.

Pitkäikäisen taiteellisen johtajan Jorma Lehtolan laatima 25-vuotishistoriikki avaa tämän uniikin, selkeästi profiloituneen festivaalin tarinan. Kertomus pohjautuu asiakirjoihin, mediaraportteihin ja festivaalin työntekijöiden haastatteluihin, täydennettynä runsaalla kuvamateriaalilla.

Ottaen huomioon, että alkuperäiskansojen elokuvatuotanto pääsi kunnolla vauhtiin vasta 2000-luvun alussa, historiikki on samalla heijastusta myös saamelaisten ja muiden alkuperäiskansojen elokuvahistoriasta.

Kustantaja: Saamelaistaiteen tukiyhdistys ry. 2024.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Skábmagovat, Kaamoksen kuvia 1999-2024, Jorma Lehtola”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *