Kaulahopeiden taru, Seppo Saraspää

37,90

Ivalolaisen kirjailija Seppo Saraspään historiallinen romaani. Tarinan innoituksena on hänen Inarin Nanguniemestä löytämänsä historiallinen hopea-aarre. Signeerattu!

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): 9789512366712 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , ,

Kuvaus

Seppo Saraspää,  Signeerattu!

Orjan mieli palaa vapauteen, erityisesti jos on vapaana syntynyt. Kainulaisen päällikkösuvun nuorin poika Karri on kärvistellyt norjalaisten, taatsojen, orjana kolme vuotta, ja näkee tilaisuutensa tulleen, kun hurjapäinen Olofr Musta riitaantuu Karrin isännän kanssa. Karri lyöttäytyy pakenevan Olofrin miehistöön. Vapaana miehenä kelpaa elää ja taistella, minne veneen keula kulloinkin vie! Matkan varrella Olofr ja Karri kohtaavat myös Faizahin, kaukaa Suur-Bolgariasta myötäjäisineen karkotetun naisen. Eletään suurta aatteellista murrosaikaa pohjoisilla mailla, ja Karrikin päätyy kääntymään uuteen uskoon, kristityksi. Mutta soturin vaistot eivät niin vain katoakaan kasteveden mukana…

Kaulahopeiden taru on muhkea, 1100-luvulle sijoittuva historiallinen romaani. Kirjailija Seppo Saraspää löysi vuonna 2003 Nanguniemestä neljän hopeakorun kätkön. Tutkimuksissa paljastui, että myöhäisrautakautiset korut on kätketty noin vuosien 1160 ja 1280 välillä. Korulöytö innoitti Saraspäätä uppoutumaan aikakauteen ja kuvittelemaan, millainen hopeakorujen tie Nanguniemeen olisi voinut olla.

Nanguniemestä löytyneet hopeakorut ovat esillä Saamelaismuseo Siidassa jälleen keväästä 2022 alkaen.

Seppo Saraspää on ivalolainen kirjailija, joka kuvaa teoksissaan erityisesti pohjoisen Suomen elämänmenoa ja luontoa. Saraspää on kirjoittanut lukuisia romaaneita, nuortenkirjan ja eräkirjoja.

Otava 2019, Suomi, 527s.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kaulahopeiden taru, Seppo Saraspää”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *