Siidan ulkomuseo

Ulkomuseossamme riittää katseltavaa. Noin 800 metriä pitkän suopunginmuotoisen polun varresta löydät noin viisikymmentä rakennusta ja rakennelmaa ryhmiteltynä kulttuurialueiden tai käyttöluonteen mukaisesti. Kohteet kertovat Suomen kolmen saamelaiskulttuurin kulttuuriperinnöstä, rakennusperinnöstä ja elinkeinoista.

Ulkomuseopolun voi kesällä ja syksyllä kiertää myös pyörätuolilla ja lastenvaunuilla. Alue on muinaismuistolain nojalla rauhoitettu. Siellä saa liikkua vain merkityllä, katetulla polulla.
Lue lisää ulkomuseosta ja sen näyttelystä tai varaa näyttelyopastus.

Aukioloajat

Ulkomuseo on avoinna 1.6 – 30.9 päivittäin museon aukioloaikojen mukaan. Muina aikoina alueeseen voi tutustua sääolosuhteiden salliessa, mutta rakennukset on turvallisuussyistä suljettu.
Jos vierailet Ulkomuseossa talvella, kannatta ottaa huomioon olosuhteet myös pukeutumisessa. Vinkkejä talvipukeutumiseen löydät VisitFinlandin verkkosivuilta.

Mobiiliopaste

Olemme suunnitelleet Ulkomuseon perusopasteita täydentämään mobiiliopasteen, joka sisältää tietoa ulkomuseon historiasta ja sen eri kohteista. Mobiiliopasteen arkistokuvat, videot ja äänitteet elävöittävät 12 ulkomuseon kohdetta. Olemme merkinneet kohteet kyltein, joista löytyy QR-koodi kyseisen kohteen materiaaliin.
Opaste on saatavilla pohjoissaameksi, suomeksi ja englanniksi. Tutustu ulkomuseon mobiiliopasteeseen.