Tervetuloa Siidaan!

Saamelaismuseo ja luontokeskus Siida on suljettu yleisöltä 31.5.2020 asti koronavirusepidemian leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi. Myös Ravintola Sarrit on suljettuna 31.5.2020 asti. Lue lisää.


Olemme suljettuna! Avaamme jälleen 1.6.2020 klo 9.00. 

****

Olemme avoinna 
Kesäkaudella 1.6. – 30.9.20
klo 9 – 17 joka päivä
(huom. kesäkaudella 2020 on poikkeuksellinen aukioloaika)
Talvikaudella 1.10.20 – 31.12.20
ti – su klo 10 – 17 (ma suljettu)
Talvikaudella 1.1.21 – 31.5.21
ma – la klo 10 – 17 (su suljettu)

Poikkeukset aukioloaikoihin:

Jouluaattona, 24.12.2020 klo 10 – 14
Joulupäivänä, 25.12.2020 klo 13 – 17
Tapaninpäivänä, 26.12.2020 klo 13 – 17

Olemme avoinna myös 1.1., pääsiäisenä (paitsi su 4.4.2021), vappuna ja helatorstaina.

Lipunmyynti päättyy puoli tuntia ennen sulkemisaikaa.

Pääsyliput

Siidan pääsylippu ja vuosikortti sisältävät sisäänpääsyn Siidan sisällä oleviin näyttelyihin ja ulkomuseoon. Erikoistapahtumien pääsylippujen hinnat ilmoitamme tapahtumatietojen yhteydessä.

Aikuiset                                      10€
Alennettu pääsymaksu*           8€
Lapset 0-6 – vuotiaat                0€
Koululaiset 7-17 –vuotiaat       5€
Perhelippu                                 20€   (2 aikuista + perheen alle 18 vuotiaat lapset)
Vuosikortti:                               aikuiset 20€ / lapset 10€
Museokortti                              69€   (vanhan kortin uusinta 64€)

Kolttien Perinnetaloon Sevettijärvellä on vapaa pääsy.

 

Edut ja alennukset

*Alennettu pääsymaksu koskee opiskelijoita, työttömiä, eläkeläisiä, yli 65-vuotiaita, varusmiehiä/-naisia ja siviilipalvelusta suorittavia (näyttämällä etuun oikeuttavaa korttia) sekä yli 10 henkilön ryhmiä, mikäli koko ryhmä maksetaan yhdellä kertaa.

Kulttuuriseteli, Virikeseteli ja TYKY-kuntoseteli käyvät pääsylippujen ja vuosikorttien maksuvälineinä.

Mannerheimin lastensuojeluliiton (MLL) jäsenkortilla 10 % alennus aikuisen ja koululaisen pääsylipuista sekä perhelipusta. Jäsenkortti esitettävä lippua ostettaessa.

Siidan vuosikorttiedut

Vuosikorttimme on voimassa vuoden ajan ostopäivästä lukien. Vuosikortilla voit vierailla näyttelyissämme vaikka joka päivä. Siidan vuosikortilla pääset myös Rovaniemen Arktikumiin ja Oulun Tietomaahan. Vastavuoroisesti pääset Siidaan myös Tietomaan ja Arktikumin vuosikorteilla.

Museokortti

Museokortti on suomalaisten museoiden yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä. 68 euroa maksavalla henkilökohtaisella Museokortilla pääset 250 museokohteeseen eri puolilla Suomea.

Esteettömyys

Tarjoamme avustajille maksuttoman sisäänpääsyn. Opas-, kuulo-, hypo- ja avustajakoirat ovat tervetulleita Siidaan ja ulkomuseoon. Ulkomuseomme on lumettomaan aikaan kierrettävissä lähes kokonaan lastenvaunuilla ja pyörätuolilla. Meillä on lainattavissa yksi pyörätuoli ja lastenrattaita.

Siidan näyttelytilat sijaitsevat toisessa kerroksessa, eikä rakennuksessa ole hissiä. Toiseen kerrokseen johtaa luiska. Vaihtuvat näyttelyt sijaitsevat ovien takana. Siidassa ei ole induktiosilmukkaa.

Siidan yhteisissä näyttelyissä keskeinen osa Saamelaismuseon näyttelyitä ovat ainutlaatuiset museoesineet, joiden paras mahdollinen säilyminen on meille saamelaisen kulttuuriperinnön säilyttäjänä ensiarvoisen tärkeää. Lemmikkien mukana näyttelytiloihin voi kulkeutua pölyä, likaa ja tuhohyönteisiä ja siksi näyttelyyn ei voi tutustua lemmikkien kanssa.

Saamelaismuseon ulkomuseon rakennukset ja arkeologinen kulttuuriperintö muodostavat ainutkertaisen saamelaisten kotiseutualueen asutuksesta kertovan kokonaisuuden. Alue on rauhoitettu muinaismuistolain nojalla. Haluamme turvata rakennusten ja muinaisjäännösten säilymisen, minkä vuoksi ulkomuseolla ei voi vierailla lemmikkien kanssa.

Kolttien perinnetalo

Kolttien Perinnetalo Sevettijärvellä on avoinna kesäkaudella 1.7. – 31.8.2020 ti-la klo 10-16 (su-ma sujettu). Huom. kesäkaudella 2020 poikkeuksellinen aukioloaika. Perinnetaloon on vapaa pääsy.

Siida

Siida on oppaasi pohjoiseen luontoon ja saamelaiskulttuuriin.

Katso palvelussa Google Maps