Tervetuloa Siidaan!

Olemme avoinna

Talvikaudella 2023-2024:
1.10.2023 – 31.5.2024
ma-la 10-17

Lipunmyynti päättyy 45 min ennen sulkemisaikaa.

Kesäkaudella 2024:
1.6. – 30.9.2024
joka päivä klo 9 – 18

Bike friendly services, Welcome cyclist, bikeland.fi

We Speak Gay logo

Poikkeukset aukioloaikoihin:

Siida on suljettuna huoltotauon vuoksi vuosittain loka-marraskuun vaihteessa ja toukokuun alussa. Tulevat huoltotauot ovat:
5.-8.5.2024
27.-30.10.2024
4.-7.5.2025
2.-5.11.2025

Olemme avoinna arkipyhinä, myös pääsiäisenä (paitsi su 31.3.2024) ja juhannuksena.

Lipunmyynti päättyy 45 min ennen sulkemisaikaa.

Ulkomuseo on auki ympärivuotisesti, aina kun keliolosuhteet sen sallivat.

Tule Siidaan vain oireettomana.
Käsienpesupisteet ovat asiakasvessoissamme.
Suoritamme siivousta THL:n ohjeiden mukaisesti.
Kiitos kun noudatat turvaohjeita tiloissamme!

Pääsyliput

Aikuiset                                       15€
Alennettu pääsymaksu*           13€
Lapset 0-6 – vuotiaat                0€
Koululaiset 7-17 –vuotiaat       7€
Perhelippu                                 30€   (2 aikuista + kaikki perheen alle 18 vuotiaat lapset)
Vuosikortti:                               aikuiset 30€ / lapset 14€

Kolttien Perinnetaloon Sevettijärvellä on vapaa pääsy.

Edut ja alennukset

*Alennettu pääsymaksu koskee opiskelijoita, työttömiä, eläkeläisiä, yli 65-vuotiaita, varusmiehiä/-naisia ja siviilipalvelusta suorittavia (näyttämällä etuun oikeuttavaa korttia) sekä yli 10 henkilön ryhmiä, mikäli koko ryhmä maksetaan yhdellä kertaa.

E-passi, Kulttuuriseteli, Virikeseteli ja TYKY-kuntoseteli käyvät henkilökohtaisten pääsylippujen ja vuosikorttien maksuvälineinä.

Mannerheimin lastensuojeluliiton (MLL) jäsenkortilla 10 % alennus aikuisen ja koululaisen pääsylipuista sekä perhelipusta. Jäsenkortti esitettävä lippua ostettaessa.

Siidan vuosikorttiedut

Vuosikorttimme (aikuiset 30€/lapset 14€) ovat voimassa vuoden ostopäivästä.

Vuosikortilla voit vierailla näyttelyissämme vaikka joka päivä. Siidan vuosikortilla pääset myös Rovaniemen Arktikumiin ja Oulun Tietomaahan. Vastavuoroisesti pääset Siidaan myös Tietomaan ja Arktikumin vuosikorteilla.

Museokortti

Museokortti on suomalaisten museoiden yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä. 79 euroa maksavalla henkilökohtaisella Museokortilla pääset 300 museokohteeseen eri puolilla Suomea.

Esteettömyys

Tarjoamme avustajille maksuttoman sisäänpääsyn. Opas-, kuulo-, hypo- ja avustajakoirat ovat tervetulleita Siidaan ja ulkomuseoon.

Siida rakennus (Siidan näyttelyt, asiakaspalvelut, museokauppa ja ravintola Sarrit) on esteetön vierailukohde. Ulkomuseo-alue ei ole esteettömästi vierailtavissa.

Siidan yhteisissä näyttelyissä keskeinen osa Saamelaismuseon näyttelyitä ovat ainutlaatuiset museoesineet, joiden paras mahdollinen säilyminen on meille saamelaisen kulttuuriperinnön säilyttäjänä ensiarvoisen tärkeää. Lemmikkien mukana näyttelytiloihin voi kulkeutua pölyä, likaa ja tuhohyönteisiä ja siksi näyttelyyn ei voi tutustua lemmikkien kanssa.

Saamelaismuseon ulkomuseon rakennukset ja arkeologinen kulttuuriperintö muodostavat ainutkertaisen saamelaisten kotiseutualueen asutuksesta kertovan kokonaisuuden. Alue on rauhoitettu muinaismuistolain nojalla. Haluamme turvata rakennusten ja muinaisjäännösten säilymisen, minkä vuoksi ulkomuseolla ei voi vierailla lemmikkien kanssa.

Kolttien perinnetalo

Kolttien Perinnetalo Sevettijärvellä on avoinna kesäkaudella 2024: 25.6.-28.9. ti-la klo 11-17 (su-ma suljettu). Perinnetaloon on vapaa pääsy.

Siida

Siida on oppaasi pohjoiseen luontoon ja saamelaiskulttuuriin.

Katso palvelussa Google Maps