Siidan opastukset täydentävät näyttelyiden antia

Opastus tuo lisää antia näyttelyvierailuusi. Voit valita opastetun kierroksen perusnäyttelyihin tai ulkomuseoon, tai jonkun teemallisista opastuksistamme. Suosittelemme opastuksia erityisesti ryhmille. Oppaamme ovat koulutettuja ja kielitaitoisia freelancereita. Kaikki opastukset tulee varata ennen vierailua.

Näyttelyopastus

Siidan uuteen näyttelyyn voi tutustua syvällisemmin ja perusteellisemmin oppaan avulla. Näin näyttelyistä saatava tietosisältö laajenee ja asioita on mahdollista kysyä suoraan myös oppaalta.

Kesto 1 h.
Kielet: suomi, englanti, ranska, venäjä, espanja ja ruotsi
Hinta:
130 €/ ryhmä ma-la, sunnuntaisin ja arkipyhinä 165 €

Ulkomuseo-opastus

Mitä on purupihka? Mitä tehtiin vinnarilla? Mikä on uuttu? Ulkomuseo-opastuksella tutustutaan Inarin 10 000 -vuotiseen historiaan. Kalastus ja metsästys olivat täällä muinaisen ihmisen elinehtoja. Opas kertoo kiinnostavia faktoja ulkomuseon rakennuksista ja rakennelmista, jotka esittelevät Suomen kolmea saamelaiskulttuuria.

Kesto 1 h
Kielet: suomi, englanti, ranska, venäjä, espanja ja ruotsi
Hinta:
130 €/ ryhmä ma-la, sunnuntaisin ja arkipyhinä 165 €

Ulkomuseon teemaopastus Tirron pihassa

Ulkomuseon teemaopastus johdattaa teidät150 vuotta ajassa taaksepäin aikaan, jolloin Inarissa oli vain muutama pieni rakennus ja elämä rytmittyi kahdeksan vuodenajan ympärille. Tirron tilalla pidettiin tuolloin sekä poroja että lehmiä. Elinkeinoina harjoitettiin kalastusta, metsästystä, keräilyä ja pienviljelyä.

Kesto 1 h
Kielet: suomi, englanti, ranska ja espanja
Hinta:
140 €/ ryhmä ma-la, sunnuntaisin ja arkipyhinä 175 €

Opastukseen voi sisällyttää myös ohjelmanumeron, jossa oppaan johdolla askarrellaan verkonkives. Kesto 1h 15 min. Opastus +ohjelma 160 €/ryhmä ma-la (sunnuntaisin ja arkipyhinä 195 € / ryhmä) + 5€ materiaalimaksu/hlö.
Tämä opastus saatavilla 1.6.-30.9.

 

Opastusvaraukset ja -tiedustelut

Siidan asiakaspalvelu, puh. 0400 898 212, siida(at)siida.fi

Ennen opastuksen tilaamista tutustuthan toimitusehtoihimme!

Toimitusehdot Siidan ryhmäopastuksille

  • Hinta ei sisällä pääsylippuja.
  • Ryhmäkoko: max. 25 hlö/opas
  • Opastukset on varattava etukäteen. Siidan asiakaspalvelu vahvistaa opastusvaraukset.
  • Opastukset alkavat sovittuun aikaan.
  • Opastuksen voi perua veloituksetta kaksi vuorokautta ennen varattua aikaa. Tilattu opastus veloitetaan kokonaisuudessaan, ellei sitä ole määräaikaan mennessä peruutettu.
  • Opas on paikalla 15 minuuttia ennen varattua aikaa.
  • Mikäli ryhmä on myöhässä, opas odottaa ryhmää enintään 30 minuuttia varatun ajan alkamisesta ja opastus päättyy alkuperäisen aikataulun mukaisesti.
  • Mikäli ryhmä haluaa oppaan odottavan pidempään ja tekevän tilatun opastuksen mittaisen opastuksen, veloitetaan odotusajasta jokaiselta alkavalta tunnilta 35€. Opas voi odottaa, mikäli hänellä ei ole muita sitoumuksia.