Siidan opastukset täydentävät näyttelyiden antia

Opastus tuo lisää antia näyttelyvierailuusi. Voit valita opastetun kierroksen perusnäyttelyihin tai ulkomuseoon, tai jonkun teemallisista opastuksistamme. Suosittelemme opastuksia erityisesti ryhmille. Oppaamme ovat koulutettuja ja kielitaitoisia freelancereita. Kaikki opastukset tulee varata ennen vierailua.

Perusnäyttelyopastus

Mitä väinönputki merkitsee saamelaisille? Miten revontulet syntyvät? Mitä tapahtui Saamenmaassa vuonna 1998? Mistä näyttelyssämme on oikeastaan kysymys? Siidan perusnäyttelyihin voi tutustua syvällisemmin ja perusteellisemmin oppaan avulla. Näin näyttelyistä saatava tietosisältö laajenee ja asioita on mahdollista kysyä suoraan myös oppaalta.

Kesto 1 h.
Kielet: suomi, englanti, saksa, ranska, venäjä, espanja ja ruotsi
Hinta: 120 € / ryhmä

Ulkomuseo-opastus

Mitä on purupihka? Mitä tehtiin vinnarilla? Mikä on uuttu? Ulkomuseo-opastuksella tutustutaan Inarin 10 000 -vuotiseen historiaan. Kalastus ja metsästys olivat täällä muinaisen ihmisen elinehtoja. Opas kertoo kiinnostavia faktoja ulkomuseon rakennuksista ja rakennelmista, jotka esittelevät Suomen kolmea saamelaiskulttuuria.

Kesto 1 h
Kielet: suomi, englanti, saksa, ranska, venäjä, espanja ja ruotsi
Hinta: 120 € / ryhmä

Ulkomuseon teemaopastus Tirron pihassa

Ulkomuseon teemaopastus johdattaa teidät150 vuotta ajassa taaksepäin aikaan, jolloin Inarissa oli vain muutama pieni rakennus ja elämä rytmittyi kahdeksan vuodenajan ympärille. Tirron tilalla pidettiin tuolloin sekä poroja että lehmiä. Elinkeinoina harjoitettiin kalastusta, metsästystä, keräilyä ja pienviljelyä.

Kesto 1 h
Kielet: suomi, englanti, saksa, ranska ja espanja
Hinta: Opastus 130 € / ryhmä

Opastukseen voi sisällyttää myös ohjelmanumeron, jossa oppaan johdolla askarrellaan verkonkives. Kesto 1h 15 min. Opastus +ohjelma 150 €/ryhmä + 5€ materiaalimaksu/hlö.
Tämä opastus saatavilla 1.6.-30.9.

Bures boahtin- Tervetuloa! Hetki Saamen kielen ja kulttuurin parissa

Haluaisitko oppia tervehtimään saameksi? Tiedätkö mikä on risku, ja mihin se laitetaan? Opas esittelee ryhmälle saamenpukuja ja johdattaa leikkimielisellä tavalla saamenkieleen auditoriossa. Tämän jälkeen lähdetään opastelulle näyttelykierrokselle Siidan päänäyttelyihin.

Kesto 1 h 45 min
Kielet: suomi, englanti, saksa, ranska, ruotsi ja espanja
Hinta : 175 € /ryhmä

Karvakengissä askeltaen

Karvakenkä on ylivertainen jalkine saamenmaassa! Tarinallisessa työpajassa tutustutaan oppaan johdolla karvakengän elämänkaareen. Karvakenkä syntyy käsityönä, toimii käyttöesineenä ja voi päätyä myös osaksi museokokoelmaa. Lopuksi tarjotaan elämys karvakengissä askeltamiseen.

Kesto 1 h
Kielet: suomi, englanti, saksa, ranska ja espanja.
Hinta: 120 € /ryhmä

Luontopainotteinen näyttelyopastus

Mikä muuttolinnuista palaa ensimmäisenä Lapin kiihkeään kevääseen? Miten poro lihottaa itseään syksyllä? Milloin karhu kääntää kylkeä?

Tunnusomaista pohjoisen luonnolle on voimakkaat vuodenaikojen vaihtelut. Välillä aurinko kääntää pohjoiselle selkänsä. Välillä aurinko antaa valoaan vuorokaudet ympäriinsä. Pohjoinen luonto on karua ja vähälajista ja samalla värikästä tai monivivahteista. Opastetulla kierroksella kerrotaan tietoa ja tarinaa pohjoisen luonnosta; vuodenajoista, eläimistä ja kasveista sekä niiden sopeutumisesta elämään näissä vaativissa olosuhteissa.

Kesto 1 h
Kielet: suomi, englanti, saksa, ranska, venäjä, espanja ja ruotsi
Hinta: 120 € /ryhmä

Opastusvaraukset ja -tiedustelut

Siidan asiakaspalvelu, puh. 0400 898 212, siida(at)siida.fi

Ennen opastuksen tilaamista tutustuthan toimitusehtoihimme!

Toimitusehdot Siidan ryhmäopastuksille

  • Hinta ei sisällä pääsylippuja.
  • Ryhmäkoko: max. 25 hlö/opas
  • Opastukset on varattava etukäteen. Siidan asiakaspalvelu vahvistaa opastusvaraukset.
  • Opastukset alkavat sovittuun aikaan.
  • Opastuksen voi perua veloituksetta kaksi vuorokautta ennen varattua aikaa. Tilattu opastus veloitetaan kokonaisuudessaan, ellei sitä ole määräaikaan mennessä peruutettu.
  • Opas on paikalla 15 minuuttia ennen varattua aikaa.
  • Mikäli ryhmä on myöhässä, opas odottaa ryhmää enintään 30 minuuttia varatun ajan alkamisesta ja opastus päättyy alkuperäisen aikataulun mukaisesti.
  • Mikäli ryhmä haluaa oppaan odottavan pidempään ja tekevän tilatun opastuksen mittaisen opastuksen, veloitetaan odotusajasta jokaiselta alkavalta tunnilta 35€. Opas voi odottaa, mikäli hänellä ei ole muita sitoumuksia