Siida Shop

Museo- ja luontokauppa Siida Shop täydentää näyttelyvierailusi antia saamelaiskulttuuriin ja Lapin luontoon liittyvillä tuotteilla.

Monipuolisessa ja laadukkaassa valikoimassamme on saamenkäsityötä eli Duodjia, lahjatavaroita, koruja, tekstiilejä, musiikkia ja karttoja. Siida Shopin kirjahyllystä löydät luontoa ja saamelaiskulttuuria käsittelevää kirjallisuutta eri kielillä, myös lapsille. Meillä on myynnissä kirjoja myös inarin-, koltan- ja pohjoissaamenkielillä.

Yksilöllisiä tuotteita ympäri saamenmaata

Valikoimassamme on paljon paikalliskulttuuriin liittyviä tuotteita käsityöläisiltä ja suunnittelijoilta ympäri saamenmaan, sekä omaa tuotantoa. Myynnissä olevia koruja ja käsitöitä on usein hyvin rajattu erä. Meiltä löydät siis taatusti aidot ja yksilölliset matkamuistot ja tuliaiset.

Kartat vaeltajille

Valikoimastamme löytyy myös kattavasti karttoja niin Suomen Lapin parhaista vaelluskohteista kuin Norjan ja Ruotsin puolelle yltävistä reiteistäkin. Jos siis olet matkalla vaeltamaan, Siida Shop on hyvä paikka pitää pieni tauko ja täydentää varustusta.

Tutustu tuotteisiimme Instagramissa

Siida Shopin verkkokauppa avataan 1.6.2021. Tuotteisiimme voi tutustua instagramissa ja museokaupan tuotteita voi tilata sähköpostilla osoitteesta siidashop(at)samimuseum.fi. Tuotteita postitetaan vain Suomeen.

Etsimme yhteistyökumppaneita

Haemme yhteistyökumppaneita idearikkaista ja taitavista saamelaisista muotoilijoista ja taiteilijoista. Tavoitteenamme on uudistaa Siidan museokaupan tuotevalikoimaa oman tuotannon tuotteilla. Jos olet luova ja taiteellisesti lahjakas, tässä on sinulle mahtava mahdollisuus päästä tekemään jotain uutta.

Uusien tekijöiden kädenjälki voi näkyä laajimmillaan kokonaisten tuotesarjojen muotoilussa tai yksinkertaisimmillaan kuvituksena vaikkapa postikorteissa ja t-paidoissa. Olet sitten alan rautainen ammattilainen, alan opiskelija tai kenties koko ikäsi piirtänyt vain pöytälaatikkoon, me olemme kiinnostuneet juuri sinusta ja ideoistasi. Myös meillä on runsaasti ideoita, ehkä sinä olet etsimämme henkilö toteuttamaan niitä kanssamme! Meille voit tarjota myyntiin myös valmiita tuotteita, pieniä taikka isompia eriä.

Ota rohkeasti yhteyttä, esittele itsesi meille. Haluamme nähdä millaisia töitä olet tähän asti tehnyt. Kuka olet? Mistä tulet ja millainen on oma persoonallinen tyylisi? Voit lähettää linkin portfolioosi tai vaikkapa Instgram-tiliisi. Voit myös sopia tapaamisen ja tulla esittelemään töitäsi Siidaan.

Sopivien kumppaneiden löydyttyä ryhdymme töihin. Valmiit tuotteet löytyvät upouuden Siidan museokaupasta 1.4.2022! Haku on päällä koko ajan, eli ole rohkeasti yhteydessä! Mutta ethän vitkuttele?

Yhteydenotot sähköpostitse osoitteeseen siidashop(a)samimuseum.fi tai puhelimitse numeroon 0400 328133/ Museokauppavastaava Satu Airola

Tervetuloa Siida Shopiin!

Asiantunteva henkilökuntamme auttaa mielellään ostosten teossa ja kertoo lisää tuotteista.

Yhteystiedot:

Siida Shop/ Saamelaismuseo, puh. 0400 898 212, siida(at)samimuseum.fi
Siida Shop/ Metsähallituksen luontokeskus, puh. 020 639 7740, siida(at)metsa.fi