Varausehdot

Saamelaismuseo ja luontokeskus Siidan toiminnasta vastaavat Saamelaismuseo (Sámi Museum – Saamelaismuseosäätiö) ja Ylä-Lapin luontokeskus (Metsähallitus/Luontopalvelut). Myöhemmin tekstissä ”Siida”.

Siida noudattaa näyttelypääsylippujen, opastus- ja tilavuokrauspalvelujen tilaamisessa, varaamisessa ja tilausten peruuttamisessa seuraavia ehtoja:

VARAUS & MAKSU

Varaus voidaan tehdä suullisesti ja kirjallisesti. Varaus on vahvistettu, kun asiakas saa kirjallisen vahvistuksen Siidasta.

Opastusten ja tilojen varaukset on aina tehtävä ennakkoon siida@siida.fi tai puh. 0400 898 212

Mikäli maksuehdoista ei ole etukäteen kirjallisesti toisin sovittu, tilaaja maksaa käteisellä, pankki- tai luottokortilla paikan päällä. Luottokorteista hyväksymme Master Card, Visa ja American Express-kortit.

Laskutus
Laskutuksesta jälkikäteen sovitaan aina erikseen. Laskutettu tilaus tulee olla maksettuna tilillemme eräpäivään mennessä. Kaikki laskuun liittyvät huomautukset on ilmoitettava 7 vuorokauden sisällä laskun päiväyksestä. Lasku maksetaan SEPA-maksuna (IBAN-tilinumero ja pankin BIC-koodi) laskussa olevaa viitenumeroa käyttäen euroissa.

 

VARAAMINEN INTERNETIN KAUTTA

Asiakas sitoutuu ostokseen heti kertamaksun tavoin, eikä varauksen tekemiseen liittyviä erillisiä ennakko- ja loppulaskuja ole. Internet varaus maksetaan luottokortilla tai verkkopankissa.

Laskun ja kuitin tulostus:
Asiakas vastaa siitä, että hän saa verkkokauppaostoksestaan tilausvahvistuksen.

Varauksen vahvistus:
Siida ei vastaa epäonnistuneesta varauksesta vaan asiakkaan tulee viipymättä olla yhteydessä myyjään tilanteen korjaamiseksi.

Maksupalvelutarjoaja
Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 020 718 1830
www.paytrail.com

 

OIKEUS HINTOJEN MUUTOKSIIN

Siida varaa oikeuden oikaista hintatiedoissa olevat virheet ennen sopimuksen syntymistä. Arvonlisävero on voimassa olevan lainsäädännön mukaan.

 

PERUUTUKSET

Peruutus katsotaan tapahtuneeksi, kun kirjallinen tieto peruutuksesta saapuu toimistomme aukioloaikoina puhelimitse tai sähköpostitse klo 16 mennessä.

Pääsylippuvarausten peruuttaminen:
Peruutus on veloitukseton, kun liput ostetaan paikan päällä Siidassa.

Internetin kautta tehdyissä varauksissa:
Peruutus yli 24 tuntia ennen varausajankohtaa on veloitukseton.
Peruutus 0-24 tuntia ennen varausajankohtaa – perimme 100% varausmaksun.

Opastuspalvelujen peruuttaminen:
Peruutus yli 2 vrk ennen varausajankohtaa on veloitukseton.
Peruutus 0-2 vrk ennen varausajankohtaa – perimme 100% varausmaksun.

Tilavuokrausten ja valvontapalvelujen peruuttaminen:
Peruutus yli 7 vrk ennen varausajankohtaa on veloitukseton.
Peruutus 2-7 vrk ennen varausajankohtaa – perimme 50% varausmaksun.
Peruutus 0-2 vrk ennen varausajankohtaa – perimme 100% varausmaksun.

Sairastapauksissa:
Sairastapauksiin sovelletaan samoja peruutusehtoja kuin muihin peruutustapauksiin.

Siidan oikeus peruuttaa varaus:
Mikäli kyseessä on ylivoimainen este, force majeure, Siidalla on oikeus peruuttaa varaus. Tällöin asiakkaalla on oikeus saada maksamansa summan kokonaisuudessaan takaisin.

 

TILAVUOKRAUKSET

Tilavuokraan sisältyy: yleisvalaistus, lämmitys, normaali sähkönkulutus ja kalustus sovitulla tavalla sekä yleissiivous. Tavanomaisesta poikkeava somistus, kalustus, rakennelmat ja siivous veloitetaan erikseen. Tilavuokraan voi sisältyä oheislaitteita ja –palveluja silloin, kun tarjouksessa on niin mainittu.

Erikoisjärjestelyt
Mikäli Siida tekee tilaajan toivomuksesta erikoisjärjestelyitä kuten kalustus, rakennelmat tai ohjelma, tilaaja sitoutuu maksamaan siitä aiheutuneet kustannukset.

Normaalien aukioloaikojen ulkopuolelle sijoittuvat varaukset tulee sopia Siidan kanssa ja niistä peritään valvontamaksua alkaen 95€/alkava tunti arkisin, 190€/alkava tunti sunnuntaisin ja arkipyhinä. Päivinä, jolloin Siida on kiinni, mutta avataan tilauksesta, valvontamaksu on vähintään 2 tuntia.

Tilaajan vastuu
Tilaaja on velvollinen suojelemaan vahingoilta vuokraamiaan tiloja ja kalusteita. Tilaaja vastaa kaikista vahingoista, joita asiakkaan laitteet, henkilökunta, esiintyjät tai yleisö aiheuttavat kiinteistölle ja vuokratilan irtaimelle omaisuudelle. Tilaaja vastaa kokouspaikalle tuomistaan laitteista tai irtaimesta omaisuudesta. Tilaaja sitoutuu noudattamaan Siidan henkilökunnan ohjeita talon sekä kalusteiden ja laitteiden käyttöä koskevissa asioissa. Tilaajan tulee nimetä tilaisuudelleen vastuuhenkilö.

Tilapäiset rakenteet
Tilaajalla ei ole oikeutta tehdä muutoksia varaamiinsa tiloihin, pystyttää tai kiinnittää tilapäisiä rakenteita, opasteita tai muuta sopimatta tästä erikseen Siidan kanssa.

Sopimuksen siirto
Asiakkaalla ei ole oikeutta siirtää sopimusta tai luovuttaa vuokraamiaan tiloja kolmannelle osapuolelle ilman Siidan suostumusta. Suostumuksen saatuaankin asiakas vastaa vuokrasopimuksen ehtojen täyttämisestä Siidalle.

Muutokset
Sopimuksia koskevat muutokset on aina tehtävä kirjallisesti kummankin osapuolen allekirjoittamina.

 

VAKUUTUKSET

Suosittelemme aina matkavakuutuksen ottamista.

 

VALITUKSET

Kaikkiin palveluihimme liittyvät huomautukset ja valitukset on osoitettava välittömästi niiden ilmaannuttua suoraan Siidaan puh. 0400 898 212 tai siida(at)samimuseum.fi.

Jos erimielisyyksiä ei saada ratkaistua osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi (www.kuluttajariita.fi).

Riidat ratkaistaan Lapin käräjäoikeudessa.

 

Siida pidättää oikeudet muutoksiin.