Kolttien Perinnetalon kesäpäivä Sevettijärvellä / Nuõrttsaaʹmi Äʹrbbvuõttpõõrt ǩieʹsspeiʹvv Čeʹvetjääuʹrest

Inariviikot: lauantai 22.7 klo 12-14

Paikallinen tuohitöiden taitaja Ahti Vuoti on Perinnetalolla pitämässä työnäytöstä ja kertomassa tuohitöistä. Ahtilta saat varmasti vinkkejä myös omien tuohitöidesi korjaukseen, huolenpitoon tai puhdistukseen.

Tuohi on elävä, ekologinen ja monikäyttöinen materiaali. Entisaikaan siitä valmistettiin esimerkiksi verkon kiveksiä tai sitä käytettiin vesieristeenä rakennusten nurkkakivien ja hirren välissä. Tuohesta valmistetaan perinteisesti myös monenlaisia tuokkosia ja rasioita ja onhan se oivallinen sytykekin.

Kolttien Perinnetalon ohjelma on osa Inariviikkojen ohjelmaa.

Kolttien Perinnetalo on avoinna kesäisin ja palvelee 20.6. – 23.9. ti-la klo 10-16 (su-ma suljettu).

Tervetuloa!

***

Pääiklaž peäʹsstuâjjčeäʹpp Ahti Vuoti lij Nuõrttsaaʹmi Äʹrbbvuõttpõõrtâst ââʹnnmen tuâjjčuäjtõõzz da mainsteʹmmen peäʹsstuâjain. Ahtist vuäǯǯak aainâs vuäʹppõõzzid jiijjâd peäʹsstuâjai teevvmõʹšše, huõllâânnmõʹšše da puʹtstummša.

Peäʹss lij jieʹlli, ekolooglaž da mäŋggpeällsaž materiaal. Tuâlʼjõžääiʹj tõʹst raʹjješ ǩiiptid da tõn õʹnneš čääʹccčårrõsân põõrti čiõkk-ǩieʹđji da preeuʹni kõõskâst. Äʹrbbvuõttlânji pieʹssest raajât še håʹt mâka ǩeeuʹlǩid, pueʹrtid da kueʹššid da tõn lââʹssen tõt lij šiõǥǥ kuäʹcǩǩnjõs še.

Nuõrttsaaʹmi Äʹrbbvuõttpõõrt programm lij vueʹss Aanarneäʹttli prograamm.

Nuõrttsaaʹmi Äʹrbbvuõttpõrtt lij äävai 20.6.–23.9. mââibaarǥ–sueʹvet čiâss 10–16 (pâʹsspeeiʹv da vuõssaarǥ ǩidd)

Pueʹtted tiõrvân!