Kallioinen tunturin rinne kohoaa pystysuorassa yläspäin. Kallion juurella matalaa vihreää kasvillisuuttaa ja taustalla rinne, jolla lumpilaikkuja.

Luontoilta: Lapin luonto muutoksessa

Tiistaina 21.2.2023 klo 18.

Ilmastonmuutoksen vaikutukset näkyvät monin eri tavoin Lapin luonnossa. Aiempaa lämpimämmät kesät mahdollistavat uusien lajien levittäytymisen pohjoiseen. Samalla kuitenkin monet pohjoisen lyhyeen ja viileään kesään sopeutuneet lajit ovat hätää kärsimässä. Luontokartoittaja ja eräopas Eerikki Rundgrenin valokuvaesitys ketoo ilmaston lämpenemisen vaikutuksista Lapin luontoon, retkeilyyn ja matkailuun.

Viimeisen parin vuoden aikana pelkästään Eerikki Rundgren on löytänyt Lapista valtavan joukon uusia hyönteislajeja. Näistä tieteelle kuvaamattomia on kahdeksan ja Suomelle uusia lajeja kymmenen. Näiden lisäksi on löytynyt yli kolmesataa lajia, jotka tunnetaan Suomesta, mutta joita ei ole aiemmin tavattu Lapista.

Ovatko kaikki nämä lajit levittäytyneet Lappiin ilmastonmuutoksen myötävaikutuksella, vai onko eliölajistomme vain puutteellisesti tunnettu? Näihin kysymyksiin saadaan vastauksia Eerikki Rundgrenin vetämässä luontoillassa.

Siidan näyttelyt, Siida Shop ja Ravintola Sarrit palvelevat tapahtumailtoina luontoillan alkamiseen saakka.

Liput 8€/aikuiset, alle 18-vuotiaat veloituksetta.