Yhteisöllinen kyläkiertue Saamelaisalueella

16.3.—7.4.2022

Kokoelmapalautuksen, uuden kokoelmayksikön ja Saamelaismuseo ja Luontokeskus Siidan perusparannuksen myötä mahdollistuu uudenlainen yhteisöllinen kokoelmatyö ja esinetutkimus. Tervetuloa tunnistamaan ihmisiä ja paikkoja vanhoista valokuvista, tutustumaan kokoelmaesineisiin ja kertomaan mahdollisia toiveita yhteiseen kokoelmatyöhön.

Saamelaismuseo Siida ja SámiSoster ry järjestävät yhteisöllisen kyläkiertueen 16.3.—7.4.2022 saamelaisalueella. Kiertueella kuljetaan järjestyksessään seuraavissa kylissä: Vuotso, Sevettijärvi, Hetta, Karesuvanto, Nellim ja Utsjoki. Viime syksynä juhlistettiin mittavan saamelaiskokoelman kotiinpaluuta. Kokoelmapalautuksen, uuden kokoelmayksikön ja Saamelaismuseo ja Luontokeskus Siidan perusparannuksen myötä mahdollistuu uudenlainen yhteisöllinen kokoelmatyö ja esinetutkimus.Tähän liittyen halutaan kuulla yhteisön näkemyksiä tulevaisuuden kokoelmatyöstä.

Yhteisöllisen kyläkiertueen tarkoituksena on kuunnella yhteisön toiveita ja tarpeita liittyen tulevaisuuden yhteisölliseen työhön, esitellä Saamelaismuseo Siidan toimintaa sekä kertoa Saamelaismuseo ja Luontokeskus Siidan laajennuksen ja perusparannuksen tarjoamista mahdollisuuksista. Tilaisuuksissa näytetään kuvaesityksenä vanhoja valokuvia, joihin toivotaan yhteisöltä apua puuttuvien tunniste- ja paikkatietojen täydentämiseen. Lisäksi mukana on muutamia paikkakuntakohtaisia esineitä saamelaismuseo Siidan kokoelmista. Uudistettu Siida avataan 1.6.2022.

Vuotsossa, Hetassa, Karesuvannossa, Nellimissä ja Utsjoella pidetään SámiSosterin ikäihmisten ryhmätoiminnan puitteissa päivätilaisuus. Iltatilaisuudet alkavat klo 17 ja paikan päällä on kahvitarjoilu. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi!

Tilaisuudet

Ke 16.3. klo 17 Vuotso, Vuotson koulu

To 17.3. klo 17 Sevettijärvi, Sevettijärven koulu

Ma 21.3. klo 17 Hetta, Luovatupa

Ti 22.3. klo 17 Karesuvanto, Karesuvannon koulu

Ke 6.4. klo 10 Nellim, Nellimin Kerhotalo (Poikkeus: Vain päivätilaisuus)

To 7.4. klo 17 Utsjoki, Utsjokisuun koulu

Kuva:Saamelaismuseo Siidan kokoelmat

Lisätiedot

yleisötyövastaava Pia Nikula, Saamelaismuseo Siida, pia.nikula(at)samimuseum.fi, puh. 040 621 2663

museopedagogi Milla Pulska, Saamelaismuseo Siida, milla.pulska(at)samimuseum.fi, puh.0406721181