Siida avautuu 1.6.2020 – viimeinen vanhan Siidan vuosi on alkanut

Avaamme tauon jälkeen ovet yleisölle Saamelaismuseo ja Luontokeskus Siidaan ma 1.6.2020 klo 9.00. Samalla käynnistyy nykyisen Siidan viimeinen toimintavuosi. Uudistuksemme on nyt laajennusvaiheessa ja vierailut Siidassa onnistuvat totuttuun tapaan vielä tämän kuluvan vuoden ajan kevääseen 2021.

Meillä on mukava käydä, kun muistamme kaikki tulla vierailulle terveenä ja pidämme etäisyyttä muihin ihmisiin.  Olemme järjestäneet käsien desinfiointipisteet eri puolille Siidaa ja huolehdimme Siidassa siivouksesta THL:n ohjeiden mukaisesti.

Kesä- ja syyskaudella 2020 noudatamme poikkeuksellisia aukioloaikoja. 1.6.-30.9.20 välisenä aikana olemme avoinna joka päivä klo 9-17. Ennakkotiedosta poiketen aukioloaikamme on illasta tunnin lyhyempi. Lokakuun alusta alkaen palvelemme talviaukioloajan mukaisesti ti-su 10-17.

Aukioloaikoinamme pääset tutustumaan näyttelyihimme ja vierailemaan ulkomuseoalueellamme. Siida Shopissa voit tehdä ostoksia ja luontokeskuksen asiakaspalvelusta saat luvat ja neuvot sekä matkailuinfon. Ulkomuseon avaamme heti, kun pitkä talvi antaa periksi ja lumet sulavat.

Vaihtuvia näyttelyitä avaamme vaiheittain. Syyskuun lopulle asti on esillä konservoituja esineitä Saamelaismuseon kokoelmista näyttelyssä ”Saamelaista perintöä säilyttäen” sekä ivalolaisen luontokuvaajan Pertti Turusen ”Teno” -valokuvanäyttely. Juhannuksen aikaan on vuorossa Pekka Sammallahden mustavalkoisia henkilökuvia esittelevän ”Albma olbmot – Oikeita ihmisiä” -näyttelyn avaus. Tämä näyttelymme on nähtävillä Siidassa aina kevääseen 2021 asti.

Valmistelemme Siida Shopin toimitusmyyntiä ja pian saat valikoituja tuotteita myös postitse kotiin. Tiedotamme uudistuksen etenemisestä Siida Shopin Instagramissa ja Siidan Facebook sivulla.

Ravintola Sarritissa voit käydä virkistymässä arkisin klo 9-16. Lounasta tarjoilemme klo 11-14 ja ruokaa voit ostaa myös mukaan. Asiakaspaikkojen määrän olemme puolittaneet ja terassin avaamme, kun sää sallii.

Saamelaismuseo Siidan ylläpitämä Kolttien perinnetalo Sevettijärvellä on avoinna tänä kesänä 1.7.-29.8. ti-la klo 10-16. Perinnetalolle on vapaa pääsy. Näyttelymme ja ulkoalueemme kertovat kolttasaamelaisesta historiasta. Perinnetalon museokaupasta löydät mm. paikallista käsityötä.

Lämpimästi tervetuloa Siidaan!

 

Tule Siidaan vain oireettomana.
Pidä turvaväli 1-2 m muihin vierailijoihin ja henkilökuntaan.
Käytä käsihuuhdetta, kun tulet sisälle Siidaan.
Käsienpesupisteet ovat asiakasvessoissamme.
Yskiessäsi tai aivastaessasi suojaa muut käyttämällä suusi ja nenäsi edessä kertakäyttönenäliinaa tai kyynärtaivettasi.
Suoritamme siivousta THL:n ohjeiden mukaisesti.
Kiitos kun noudatat turvaohjeita tiloissamme!