Taina Pieski

Taina Pieski Saamelaismuseo Siidan museonjohtajaksi

Filosofian maisteri Taina Pieski on valittu Saamelaismuseo Siidan museonjohtajaksi. Saamelaismuseosäätiön hallitus teki valintapäätöksen 15.5. pidetyssä kokouksessa.

Saamelaismuseosäätiön hallituksen puheenjohtaja Liisa Holmberg on iloinen, että saamme vahvan, kokeneen johtajan, jolla on hyvä yhteistyöverkosto.

Uudistettu ja laajennettu Saamelaismuseo Siida on valtakunnallinen vastuumuseo ja toimii kulttuuriympäristötehtävien osalta alueellisena vastuumuseona saamelaisten kotiseutualueella. Saamelaismuseolla työskentelee museonjohtajan lisäksi 16 vakituista työntekijää ja sesonkiaikana noin 30 työntekijää. Saamelaismuseon toimipaikka sijaitsee Inarissa Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidassa, joka on Pohjois-Lapin tärkeimpiä matkailukohteita. Siidassa vierailee vuosittain noin 100 000 vierasta. Saamelaismuseolla on lisäksi Enontekiöllä Tunturi-Lapin luontokeskuksessa yhteinen näyttely Johti Sápmelaččat–yhdistyksen kanssa. Saamelaismuseo ylläpitää myös Kolttien Perinnetaloa Inarin Sevettijärvellä.

– Olen valinnasta hyvin iloinen. Uudistettu Saamelaismuseo Siida on kansallinen ylpeyden aihe. On kunnia-asia päästä johtamaan ja kehittämään yhden meille saamelaisille tärkeimmän organisaation toimintaa yhdessä osaavan henkilöstön kanssa. Pidän tärkeänä saamelaisen kulttuuriperinnön säilyttämistä, mutta museo rakentaa myös tulevaisuusperintöä, sanoo Taina Pieski.

Lisätietoja:  Saamelaismuseosäätiön hallituksen puheenjohtaja Liisa Holmberg,
p. +47 9 303 6145, liisa@isfi.no