Luontokeskus Siidan asiakaspalvelusta kartat, vinkit ja luvat Pohjois-Lapin luonnossa liikkuville

Luontokeskus Siidan asiakaspalvelussa neuvomme retkeilyyn, matkailuun ja lupiin liittyvissä kysymyksissä koko pohjoisimman Lapin eli Inarin ja Utsjoen kuntien alueilla. Autamme asiantuntevasti ja yksilöllisesti soveltuvien kohteiden ja reittien valinnassa, sekä opastamme turvalliseen retkeilyyn. Meillä on ajankohtaisin ja tarkin tieto alueen maasto-olosuhteista, reittien vaativuudesta sekä tulipaikoista ja autiotuvista. Kattavasta karttavalikoimastamme löytyvät ulkoilu- ja maastokartat Pohjois-Lapin alueelle. Viime hetken vinkkien kysymisen lomassa voit tehdä meille myös ilmoituksen maastoon lähtemisestä.

Palvelut retkeilijöille ja vaeltajille

Metsähallituksen asiakaspalvelupiste Luontokeskus Siidassa on oivallinen alkupiste niin lähiluontoretkelle, kalastusreissulle kuin pidemmälle erämaavaellukselle. Tunnin ajomatkan sisällä Luontokeskus Siidasta levittäytyvät Suomen hienoimpiin vaelluskohteisiin lukeutuvat Lemmenjoen kansallispuisto ja Kevon luonnonpuisto sekä Hammastunturin, Vätsärin, Muotkatunturin, Kaldoaivin ja Paistunturin laajat erämaa-alueet. Inarin kirkonkylän ympärillä sijaitseva Inarin retkeilyalue tarjoaa päiväretkeilijöille omaleimaisia lähireittejä ja mieleenpainuvia nähtävyyksiä.

Kuohuva Juutuanjoki laskee Siidan edustalla erämaiseen Inarijärveen, joka on vesiretkeilijöiden ja kalastajien unelmakohde. Asiakaspalvelustamme saat tietoa näiden alueiden retkeilypalveluista ja luonnosta. Meiltä voit varata myös Metsähallituksen vuokratupia sekä noutaa Pohjois-Lapin alueella sijaitsevien vuokratupien avaimet.

Luvat kalastukseen, metsästykseen ja maastoliikenteeseen

Inarijärvi, Juutuanjoki, Näätämöjoki ja lukuisat erämaa-alueilla sijaitsevat tunturijärvet ovat kalastajien unelmakohteita. Näistä huikeista kalavesistä nauttimiseen tarvittavat luvat voit hankkia kätevästi asiakaspalvelustamme. Lisäksi palvelemme metsästys- ja maastoliikennelupiin liittyvissä asioissa.

Metsähallituksen asiakaspalvelu Siidassa:

Tarkista Luontokeskus Siidan aukioloajat täältä
ja Metsähallituksen asiakaspalvelun aukioloajat täältä.

Puh. 0206 39 7740
siida(at)metsa.fi
Luontoon.fi

Eräluvat-palvelunumero: 020 69 2424 (arkena klo 9-15)
e-mail: eraluvat(at)metsa.fi  www.eraluvat.fi