Havainnekuva uudistetusta Siidasta ulkoapäin

Siida-rakennuksen laajennus ja perusparannus

Vuonna 1998 avattu Siida-rakennus laajennetaan ja perusparannetaan 2020 – 2022. Laajennusosiin sijoittuvat Saamelaismuseon kokoelmatilat sekä ravintola. Laajennettu ja perusparannettu Siida sekä uusi näyttely avataan kesäkuussa 2022.

Laajennusvaihe 1.5.2020 – 30.4.2021

Laajennusvaiheessa Siidassa voi vierailla kuten ennenkin. Näyttelyt ovat avoinna ja ulkomuseolla voi vierailla (ulkomuseo avoinna 30.9.2020 saakka, talvella 2020-2021 suljettu).
Siidan asiakaspalvelu, Siida Shop, Metsähallituksen palvelupiste ja matkailuneuvonta sekä Ravintola Sarrit palvelevat totuttuun tapaan.

Mitä laajennusvaiheessa tapahtuu?
– Laajennusvaiheessa Siidan länsipäähän rakennetaan kokoelmayksikkö ja itäpäähän ravintolasiipi.

Asemapiirros                                                      Siida 14.7.2020/kuva: Toni Karilahti


Huom. Siida on suljettu muuton vuoksi 1. – 31.5.2021.
Toukokuussa 2021 museokokoelmat ja ravintola muuttavat uusiin tiloihin ja asiakaspalvelu muuttaa väliaikaisiin tiloihin.

Perusparannusvaihe 1.6.2021 – 31.5.2022

Perusparannusvaiheessa nykyinen Siida-rakennus suljetaan, mutta Siidassa palvellaan koko ajan ja vierailukohteenamme toimii ulkomuseo.

Siida-rakennuksen ollessa kiinni Siidan asiakaspalvelu, Siida Shop, Metsähallituksen asiakaspalvelu ja matkailuneuvonta toimivat Siidan alueelle sijoitettavissa väistötiloissa. Ravintola Sarrit palvelee uudessa ravintolasiivessä. Siidan ulkomuseoalue on avoinna vieraille.

Mitä perusparannusvaiheessa tapahtuu?
– Siida-rakennus peruparannetaan kattavasti ja perusnäyttelyt uusitaan.
– Saamme Siidaan avaran aulan sekä nykyaikaiset monitilatoimistoratkaisut.
– Tulevaisuudessa kaikki Siidan näyttelyt sijaitsevat toisessa kerroksessa, sillä nykyisestä ravintolasta tulee näyttelytila.


Uudistettu Siida avataan 1.6.2022

 

Tiedotteita

Saamelaismuseon uudet kokoelmatilat ja ravintolasiipi ovat valmistuneet

Tiedote

Saamelaismuseon uudet kokoelmatilat ja ravintolasiipi ovat valmistuneet

Saamelaismuseo ja Luontokeskus Siidan laajennus- ja perusparannushankkeen ensimmäinen vaihe on saatu päätökseen. Saamelaismuseo Siidan kokoelmatilat ja ravintolasiipi on luovutettu hankkeen rakennuttajalle ja kiinteistön omistajalle Senaatti-kiinteistölle 12.5.2021 ja Saamelaismuseo Siida on ottanut tilat käyttöön.  Pääurakoitsijana laajennushankkeessa toimi inarilainen Rakennusliike Rekonen Oy.

Lue lisää
Siidan laajennukset valmistuvat ja Siida-rakennuksen peruskorjaus käynnistyy toukokuussa

Tiedote

Siidan laajennukset valmistuvat ja Siida-rakennuksen peruskorjaus käynnistyy toukokuussa

Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidan perusparannus- ja laajennushanke Inarissa etenee suunnitellusti. Hankkeen 1. vaiheessa toteutettavat laajennukset valmistuvat aikataulun mukaisesti toukokuussa 2021 ja 2. vaiheena toteutettava museo- ja luontokeskusrakennuksen muutos- ja peruskorjaus käynnistyvät sen jälkeen.  Rakennuttajana toimii Senaatti-kiinteistöt, ja Siida-rakennuksen muutos- ja peruskorjaustöiden rakennus- ja pääurakoitsijaksi on valittu Sakela Rakennus Oy.

Lue lisää
Senaatti-kiinteistöt on valinnut Rakennusliike Rekonen Oy:n Siidan laajennusten pääurakoitsijaksi

Tiedote

Senaatti-kiinteistöt on valinnut Rakennusliike Rekonen Oy:n Siidan laajennusten pääurakoitsijaksi

Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidan perusparannus- ja laajennushanke etenee suunnitellusti. Hankkeen rakennuttajana toimiva Senaatti-kiinteistöt ja laajennusten rakennus- ja pääurakoitsijaksi valittu Rakennusliike Rekonen Oy allekirjoittivat urakkasopimuksen 11.5.2020. Rakennustyöt käynnistyvät saman tien.   

Lue lisää
Siidan laajennushankkeen toteuttaminen on varmistunut: Senaatti-kiinteistöt on tehnyt investointi-päätöksen

Tiedote

Siidan laajennushankkeen toteuttaminen on varmistunut: Senaatti-kiinteistöt on tehnyt investointi-päätöksen

Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidaa perusparannetaan ja laajennetaan vuosina 2020-2022. Senaatti -kiinteistöjen hallitus rakennuksen omistajana on tehnyt hankkeen investointipäätöksen 18.12.2019. Saamelaismuseosäätiö on Siidan päävuokralainen, joka alivuokraa tiloja edelleen Luontokeskukselle ja Ravintola Sarritille.

Lue lisää

Tapahtumat

Kaikille avoin yleisötilaisuus Siidan auditoriossa - Siida uudistuu

Tapahtuma

Kaikille avoin yleisötilaisuus Siidan auditoriossa – Siida uudistuu

To 9.1.2020 klo 17-18.30

Saamelaismuseo ja luontokeskus Siida uudistuu 2020-2022. Tervetuloa kuulemaan Siidan laajennus- ja perusparannushankkeesta, sen suunnitelmista ja aikatauluista.

Lue lisää