Havainnekuva uudistetusta Siidasta ulkoapäin

Siida-rakennuksen laajennus ja perusparannus

Vuonna 1998 avattu Siida-rakennus laajennetaan ja perusparannetaan 2020 – 2022. Laajennusosiin sijoittuvat Saamelaismuseon kokoelmatilat sekä ravintola. Laajennettu ja perusparannettu Siida sekä uusi näyttely avataan huhtikuussa 2022.

Laajennusvaihe 1.5.2020 – 30.4.2021

Laajennusvaiheessa Siidassa voi vierailla kuten ennenkin. Näyttelyt ovat avoinna ja ulkomuseolla voi vierailla (ulkomuseo avoinna 30.9.2020 saakka, talvella 2020-2021 suljettu).
Siidan asiakaspalvelu, Siida Shop, Metsähallituksen palvelupiste ja matkailuneuvonta sekä Ravintola Sarrit palvelevat totuttuun tapaan.

Mitä laajennusvaiheessa tapahtuu?
– Laajennusvaiheessa Siidan länsipäähän rakennetaan kokoelmayksikkö ja itäpäähän ravintolasiipi.

Asemapiirros                                                      Siida 14.7.2020/kuva: Toni Karilahti


Huom. Siida on suljettu muuton vuoksi 1. – 31.5.2021.
Toukokuussa 2021 museokokoelmat ja ravintola muuttavat uusiin tiloihin ja asiakaspalvelu muuttaa väliaikaisiin tiloihin.

Perusparannusvaihe 1.6.2021 – 31.3.2022

Perusparannusvaiheessa nykyinen Siida-rakennus suljetaan, mutta Siidassa palvellaan koko ajan ja vierailukohteenamme toimii ulkomuseo.

Siida-rakennuksen ollessa kiinni Siidan asiakaspalvelu, Siida Shop, Metsähallituksen asiakaspalvelu ja matkailuneuvonta toimivat Siidan alueelle sijoitettavissa väistötiloissa. Ravintola Sarrit palvelee uudessa ravintolasiivessä. Siidan ulkomuseoalue on avoinna vieraille.

Mitä perusparannusvaiheessa tapahtuu?
– Siida-rakennus peruparannetaan kattavasti ja perusnäyttelyt uusitaan.
– Saamme Siidaan avaran aulan sekä nykyaikaiset monitilatoimistoratkaisut.
– Tulevaisuudessa kaikki Siidan näyttelyt sijaitsevat toisessa kerroksessa, sillä nykyisestä ravintolasta tulee näyttelytila.


Uudistettu Siida avataan 1.4.2022

 

Tiedotteita

Siidan laajennukset valmistuvat ja Siida-rakennuksen peruskorjaus käynnistyy toukokuussa

Tiedote

Siidan laajennukset valmistuvat ja Siida-rakennuksen peruskorjaus käynnistyy toukokuussa

Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidan perusparannus- ja laajennushanke Inarissa etenee suunnitellusti. Hankkeen 1. vaiheessa toteutettavat laajennukset valmistuvat aikataulun mukaisesti toukokuussa 2021 ja 2. vaiheena toteutettava museo- ja luontokeskusrakennuksen muutos- ja peruskorjaus käynnistyvät sen jälkeen.  Rakennuttajana toimii Senaatti-kiinteistöt, ja Siida-rakennuksen muutos- ja peruskorjaustöiden rakennus- ja pääurakoitsijaksi on valittu Sakela Rakennus Oy.

Lue lisää
Senaatti-kiinteistöt on valinnut Rakennusliike Rekonen Oy:n Siidan laajennusten pääurakoitsijaksi

Tiedote

Senaatti-kiinteistöt on valinnut Rakennusliike Rekonen Oy:n Siidan laajennusten pääurakoitsijaksi

Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidan perusparannus- ja laajennushanke etenee suunnitellusti. Hankkeen rakennuttajana toimiva Senaatti-kiinteistöt ja laajennusten rakennus- ja pääurakoitsijaksi valittu Rakennusliike Rekonen Oy allekirjoittivat urakkasopimuksen 11.5.2020. Rakennustyöt käynnistyvät saman tien.   

Lue lisää
Siidan laajennushankkeen toteuttaminen on varmistunut: Senaatti-kiinteistöt on tehnyt investointi-päätöksen

Tiedote

Siidan laajennushankkeen toteuttaminen on varmistunut: Senaatti-kiinteistöt on tehnyt investointi-päätöksen

Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidaa perusparannetaan ja laajennetaan vuosina 2020-2022. Senaatti -kiinteistöjen hallitus rakennuksen omistajana on tehnyt hankkeen investointipäätöksen 18.12.2019. Saamelaismuseosäätiö on Siidan päävuokralainen, joka alivuokraa tiloja edelleen Luontokeskukselle ja Ravintola Sarritille.

Lue lisää

Tapahtumat

Kaikille avoin yleisötilaisuus Siidan auditoriossa - Siida uudistuu

Tapahtuma

Kaikille avoin yleisötilaisuus Siidan auditoriossa – Siida uudistuu

To 9.1.2020 klo 17-18.30

Saamelaismuseo ja luontokeskus Siida uudistuu 2020-2022. Tervetuloa kuulemaan Siidan laajennus- ja perusparannushankkeesta, sen suunnitelmista ja aikatauluista.

Lue lisää