Joulunavaus Siidassa

Vietämme joulunavausta Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidassa torstaina 28.11.2019 klo 17. Tapahtumasta löytyy joulutunnelma koko perheelle nuorimmasta vanhimpaan pienen näyttelyopastuksen ja joulurauhan julistuksen myötä.

Tapahtuma alkaa Kentänpäässä-mininäyttelyn opastustuokiolla. Saamelaismuseo ja Luontokeskus Siidassa pari vuotta sitten esillä ollut, suuren suosion saavuttanut lastennäyttely jäi elämään matkalaukkunäyttelynä. Kentänpäässä-näyttely ja sen keskeinen hahmo Kentänpään Eukko, heräävät Siidan joulutapahtumassa hetkeksi eloon.

Suomen nuorisokeskukset julistavat lasten ja nuorten joulurauhan 28.11, ja tähän tempaukseen osallistuu myös Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Vasatokka. Opastustuokion jälkeen Siidassa kuulaan lasten ja nuorten joulurauhan julistus. Laulamme yhdessä tutun joululaulu suomeksi ja kolmella saamen kielellä. Lopuksi herkuttelemme seurustelun ohessa pipareilla ja lämpimällä mehulla. Tapahtuman kesto on noin tunti.  Pukeudu sään mukaisiin ulkovaatteisiin.

Tilaisuuden järjestävät Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siida sekä Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Vasatokka.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.  

Tervetuloa!