Kauneimmat joululaulut Siidassa ja Kaapin Jounissa

Lumi peittää maan ja kynttilät syttyvät luomaan jouluista tunnelmaa. Joulumieltä on tarjolla Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa Saamelaismuseo Siidan ulkomuseoalueen laavulla ja Lemmenjoen kansallispuistossa Kaapin Jounin tilalla.

Torstaina 15.12.2022 klo 17.00 kauneimpia saamenkielisiä joululauluja lauletaan Inarissa, Saamelaismuseo Siidan ulkomuseoalueen laavussa. Osallistujia pyydetään kokoontumaan klo 16.50 Siidan pääoven eteen, josta vieraat ohjataan ulkomuseoalueelle. Otathan huomioon, että tulen äärellä ollessa vaatteisiin voi tarttua hieman savun hajua. Tuli on ainoa valonlähteemme, joten ota mukaasi otsa- tai taskulamppu, jotta näet lauluvihkosesta laulujen sanat.

Lemmenjoella Kaapin Jounin historiallisella tilalla laulamme joululauluja suomeksi ja saameksi lauantaina 17.12.2022 klo 12.00. Kaapin Jounin tilalle on Njurgulahdesta noin 1,5 kilometrin kävely- tai hiihtomatka Lemmenjoen jäätä pitkin. Jos mielesi tekee mukaan, mutta et pysty omin voimin Kaapin Jouniin saapumaan, ota yhteyttä Ylä-Lapin luontokeskus Siidan asiakaspalveluun siida(at)metsa.fi tai 0206 39 7740. Voimme järjestää moottorikelkkakuljetuksen Nurgulahdesta muutamille vieraille.

Kauneimmat joululaulut järjestävät yhteistyössä Inarin evankelisluterilaisen seurakunnan kanssa Saamelaismuseo Siida ulkomuseolla ja Metsähallituksen Ylä-Lapin luontokeskus Siida Kaapin Jounissa. Tilaisuuksissa on kahvitarjoilu.

Mikäli Lemmenjoen jäätilanne estää kulkemisen Kaapin Jouniin, joululaulut lauletaan Ahkun Tuvalla klo 12. Tiedotamme tästä tapahtumaviikolla sosiaalisen median kanavissa.

Tilaisuudet ovat maksuttomia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Kaapin Jouniin kelkkakuljetusta toivovia viimeistään tiistaina 13.12. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:

Saamelaismuseo Siidan joululaulutilaisuus: Yleisötyövastaava Pia Nikula, 040 621 2663, pia.nikula@samimuseum.fi

Kaapin Jounin joululaulutilaisuus: Ylä-Lapin luontokeskus Siidan asiakaspalvelu, 0206 39 7740, siida@metsa.fi