Saamelaisten kansallispäivä näkyy, kuuluu ja maistuu Siidassa

Saamelaismuseo ja Luontokeskus Siidassa sekä Ravintola Sarritissa juhlimme muutaman vuoden tauon jälkeen saamelaisten kansallispäivää maanantaina 6.2.2023. Juhlapäivänä meillä on Siidassa avoimet ovet ja vapaa pääsy näyttelyihin klo 9–17. Kansallispäivänä avaamme siis tuntia tavanomaista aikaisemmin.

Kutsumme kaikki aloittamaan juhlapäivän perinteisellä lipunnostolla Siidan pihalla klo 9.15. Kun olemme saaneet lipun salkoon ja Saamen suvun laulun laulettua, niin jatkamme päivän ohjelmaa Finna- juhlavuoden avauksella ja tietoiskulla Finna.fi-hakupalvelun käytöstä. Tilaisuuden pidämme Siidan auditoriossa klo 10–11.30 ja se on avoin yleisötilaisuus.

Finnan juhlavuosi pyöräytetään käyntiin julkistamalla Saamelaismuseo Siidan kokoelmissa olevat saamenpuvut Finnassa. Samalla annamme käytännön vinkkejä Finna.fi-hakupalvelun käyttöön. Tervetuloa digitaaliselle löytöretkelle kansamme! Siidan juhlapäivän kruunaa taiteilija Outi Pieskin Ládjogahpira rematriašuvdna—Máhccat eatni lusa näyttelyn avajaiset klo 15 alkaen.

Juhlapäivän ajan voit tutustua maksutta myös Siidan Enâmeh láá mii párnááh – Nämä maat ovat lapsiamme -päänäyttelyyn sekä Martti Rikkosen Taigametsot-valokuvanäyttelyyn.

Ravintola Sarrit palvelee juhlapäivänä. Päivän aikana voit käydä virkistymässä ja nauttimassa kansallispäivän kakkukahvit 8 euron hintaan tai istahtaa valmiiseen lounaspöytään klo 11–15. Lounaan hinta 16 euroa.

Siida on avoinna talviaukioloaikojen mukaisesti 31.5.2023 saakka ma-la klo 10–17. Poikkeukset aukioloaikoihin löytyvät nettisivuilta www.siida.fi. Siidan museokauppa SiidaShop palvelee Siidan aukioloaikoina sekä verkkokauppana osoitteessa www.siidashop.fi.

Kuva: Martti Rikkonen/Siida

Lisätietoja:

Kansallispäivän koordinaattori /Yleisötyövastaava Pia Nikula, 040 621 2663, pia.nikula(at)samimuseum.fi